Свързани новини

28.04.2021 10:04

Парфюмът- поезия в шишенце

Видян 1107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  С течението на годините нежната част от човечеството e използвала всякакви методи,  с които да подчертае красотата си и да получи подобаващото забелязване и така до ден днешен.


Всяка дама разполага с различни похвати и хитрини в арсенала си – облекло, бижута, грим, аксесоари, определена прическа и много други, но това, което е общо между почти всяка една представителка на нежния пол и присъства като  неизменна част от рутината ѝ за красота е Негово величество Парфюмът. Луксозният дамски парфюм.


Защото всяка една себеуважаваща се дама знае, че не заслужава нищо по-малко от  най-доброто, а когато става дума за парфюмерия, всички лично сме изпитвали и много добре знаем от каква огромна важност е качеството. И тук не говорим само за трайността и наситеността на аромата, които, действително, са основен, определящ фактор при избора на парфюм, но и за добавената му стойност.


Да, един качествен, луксозен парфюм е невидимо бижу, течен съблазън, целенасочено оръжие, което може с нежност да подкоси и най-несломимия противник.


Всеки от нас е усещал огромната сила на тази деликатна „течна манипулация“, предизвикваща мисли, събуждаща спомени, вдъхваща самочувствие и провокираща погледи и обръщане зад гърба на носителя си.


Точно в това се изразява добавената емоционалната стойност. Всички сме изпитвали неземното чувство да заровим лице в шията на любимия човек и буквално да го вдишаме или да усетим аромата му ,още преди да сме го видели и това да ни накара да се усмихнем, без дори осъзнаваме. Това важи и за двата пола, важи и за доста представители на животинския свят. Многобройни проучвания са доказали как обонянието и мозъчната активност са свързани. Тази връзка влияе на цялостното възприятие на един човек, привързаността и общото ни благоразположение към него.


Все пак обонянието е едно от  петте сетива, отговарящи за това как възприемаме околния свят.


Друг интересен момент при парфюмите е разнообразието във всеки  един техен аспект:


-    Както парфюмеристите могат  да вложат години в разработването на перфектния аромат, така и една на една личност  може да ѝ отнеме дълго време да открие най-подходящото за своята кожа ухание.


-    Има хора, които обичат да използват различни парфюми в зависимост от повод, настроение, сезон и  други фактори и такива, които предпочитат да ухаят по един и същ начин.


-    Един парфюм може да се усеща по съвсем различен начин върху различни хора. Това е така заради телесна температура, хормони, степен на изпотяване и други фактори.


-    Ключови места за впръскване на парфюм по тялото са: шията, китките и вътрешната част на лактите. Именно тези места са избрани за носители на ароматите, понеже там се усеща човешкия пулс и телесната температура е една идея по-висока.


-    Парфюмите могат  да бъдат класифицирани не само спрямо ключовите си нотки, но и спрямо това за какви специални и ежедневни поводи  са подходящи. Можете да прочетет повече за това в блога ни.


А знаехте ли за феноменът „синестезия“? Това е състояние на „смесено възприятие“, което може да се наблюдава в някои  хора. Те могат да „чуват, усещат, виждат аромати“ и като цяло да възприемат обекти по нетрадиционен начин.  В съзнанието на такива хорат дори могат да изникват асоциации, сходни с тези на физическо докосване.


За нас тази статия беше не просто обогатяване на общата ни култура, но и  допълване на личната ни представа за важността на луксозния дамски парфюм в ежедневието ни. Защото ароматът е единственото нещо, което носим, дори когато сме съвсем голи. Той е гласът, който без думи говори много за нас.


Ако търсите подходяш парфюм, с който да омаете околните, разгледайте богатата продуктова гама на Венера Козметикс. А тук ще откриете чудесни предложения за всеки повод: https://fragrances.bg/blog/top-10-parfumi-testeri-za-vseki-povod/



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион