02.10.2008 14:10

ОВЕСЕНИ ТРИЦИ - диетата на Дюкан

Видян 17173 пъти | Коментари 0
Гласували 13 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И вие поне веднъж сте се заричали “от понеделник-край!” или „от понеделник започвам...” И колко пъти сте успявали?
Няма значение, да не си придиряме излишно, след като имаме нов ден пред себе си.И идеята е да започнете нещо полезно за себе си от днес.
Полезно може да е дума и намерение, което не харесвате, особено като предстоят почивни дни, но точно в това е номерът - хем да си позволите излишества, от които в други дни се лишавате, хем да успокоите съвестта си, че в същото време се грижите за себе си.
Лесно е, евтино е – ОВЕСЕНИ ТРИЦИ.
Може да сте чували за тях покрай вманиачени по диетата на Дюкан. Всъщност това не е просто диета, а верую на този френски лекар.
Предстои да излезе нова негова книга, наречена “Чудото на овесените трици” и наблюденията, изводите на експерта, препоръките му са за всички, които искат с минимални усилия и средства да се погрижат за здравословния си начин на хранене.
Както казва Дюкан: “действието и силата на овесените трици контрастират на скромния им вид и незначителната цена. Те имат силно и научно доказано въздействие върху двата патентовани убийци на модерните времена - холестерола и рака. Както и върху два изключително рискови за здравето фактора - диабета и свръхтеглото. Овесените трици имат малко калории, но много фибри и протеини. Три супени лъжици овесени трици на ден понижават холесерола с около 3%,при това има ефект и когато се яде храна, богата на мазнини”.
За това става дума - хапвате, а съвестта ви е спокойна като сте си взели и дозата овесени трици. Овесът по принцип е едно от най-ценните лекарствени растения,използвани във всеки стадий от развитието му.
Руският физиолог Павлов, знаете го заради кучето му, твърдял, че ферментите в овеса са истински „подбудители” на живота, защото нормализира обмена на веществата, повишава имунитета, има антисклеротично действие.
От зърнените растения овесът е най-богат на незаменими аминокиселини. Ако се върнем на триците, можете да ги разтваряте в кисело мляко, или в прясно. Можете да си направите палачинка – най-привлекателният вариант.


РЕЦЕПТА
Хем палачинка, хем много полезна. Пече се на тефлонов тиган без мазнина. Има разни варианти. Ето два: 2 супени лъжици овесени трици, 1 супена лъжица пшеничени трици, една лъжица обезмаслена извара, 1яйце, една – две лъжици прясно мляко, или: една кафена чашка овесени трици,100 мл прясно мляко,1 яйце,обезмаслено сирене/или извара/на вкус.
У нас овесените трици са само вносни-от Германия преди всичко и от Унгария.Германските са по-едро смляни,унгарските са фини.Продават се в магазините за диетични храни на цена между 1.50 и 1.70,унгарските са по-скъпи-докъм два лева за 250 грама.В”Пикадили”,обаче 250 грама са 99 ст.,а 750 грама- 3 ,9 лв.Доста голяма разлика,както виждате за тази цени.Представети си го като съотношение между 150 и 99 лева.


ВИЦ
Знаете ли вица за това как една баба и и един дядо, попаднали в рая. Гледат, не могат да се нарадват - красота,прелест,спокойствие. Дядото изведнъж се нахвърля върху бабата с юмруци..
”Какво ти става ?”, не може да проумее тя. “Какво,какво! Ако не бяха твоите овесени трици,още преди десет години да сме тука!”



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак