Свързани новини

14.06.2009 15:27

Отмаряме през лятото в палатка тип "Иглу"

Видян 6929 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Палатка тип "Иглу" е идеално решение за всеки, който е решил да си почине сред природата. Сглобяемото платнено жилище е за двама души. Цената е шокиращо ниска – 19.90 лв., и се предлагат в ''Кауфланд''. Подобни на горепосочената има в повечето риболовни магазини и щандове за екстремни спортове. Палатка тип "Иглу" има рейки – фибростъклo. Тя разполага и с воден стълб от 1000 мм. Покритието е изработено от полиестер, а размерите са 205 х 150 х 105 см., а цялата конструкция и плат тежи около 3,5 килограма. При покупка най-важното, което трябва да видим е издръжливостта на палатката на вятър и дъжд. От производителите поставят кратка информация и упътване, което е плюс за всеки нов потребител на този вид стока. Тунелните палатки, които се продават не се представят добре при страничен вятър и краткотраен силен дъжд през могат да се изместят. Що се отнася до куполните палатки, по принцип колкото повече кръстосващи се рейки има една палатка, толкова по-добре (по-ветроустойчива става). Издръжливостта на дъжд на материите се посочва от производителите като воден стълб в mm.


Ето и различните стандарти по този показател:


№1 - 1500 mm стават за нормален дъжд.
№2 - 3000 - 4000 mm стават за силни дъждове.
№3 - 5000 - 7000 mm са екстремистка работа. 


Минусът е, че колкото по-здрава е материята на палатката, толкова повече тежи. Така че внимателно преценявай каква ще си изберете. Най-доброто съчетание между цена, размер и качество е ''Ozark trail-sports'' . Двуслойната палатка има размери 2.8м х 2.4 м и разполага с 4-и места, което е прави подходяща за цялото семейство. Цената на сглобяемата къщурка е 155 лв. и може да се закупи от ''Viva Sport''.


Популярната марка BabyMoov предлага палатка за игра с UV-защита. Те е във формата на хипопотамче. Специално създадена за децата от две до четири години. Същата е компактна и лека и лесно се пренася в обикновен сак. Детските магазини е продават за 99 лева. Креслото тип "Жаба" за 10 лева може да бъде идеално комбинирано с палатката и така да създадете необходимия комфорт.


За по-заможните хора се предлагат сглобяеми шатри по 2000 лева. Все пак ако не сте внимателни, може да попаднете на евтини имитации по 250 лева, с произход от Китай . Важно е да уточните какъв тип е по вашия вкус. Подобни палатки с размерите на шатра са традиционни по родното Черноморие през последните три години, а в арабските страни са подходящи за обитаване през цялата година. Преносимата къщурка от типа ''Кадафи'' върви по 2000 лева. За тази цел има достатъчно специализираните туристически магазини ''Yako'' и ''Стената'', а и в интернет има десетки сайтове, където могат да помогнат в избора на размер и цвят. Най-аристократични са в пустинни нюанси с допълнителни прозорци и сенници пред входа на шатрата. Най-малката е с размер 7x8 метра.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.