Свързани новини

17.03.2009 16:54

Оставаме си с 50-годишните трамваи

Видян 1695 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължаваме да се водим на старите 50-годишни трамваи. Тази перспектива става все по-реална след като вчера стана ясно, че търгът за доставка на нови трамваи е провален.


Новината съобщи на нарочен брифинг кметът на София Бойко Борисов. "Всички шест фирми, които са закупили документи за участие в търга, са се отказали", посочи той. Тези фирми са големи имена във Франция, Хърватска, Чехия, Полша и Германия и не биха могли да си позволят да бъдат замесени в скандал, стана ясно от думите му.


Причина за фалстарта на обществената поръчка според градоначалника била пресконференцията на общинските съветници на БСП, където Общината е била обвинена в бъдещи корупционни действия. Както вече писахме, червените общински съветници се заканиха миналия четвъртък, че ако поръчката за доставката на 25 мотриси не бъде спряна ще сезират прокуратурата, тъй като доставчикът бил определен предварително. Те бяха пресметнали също, че 30 млн. евро от предвидените 75 млн.евро за сделката щели да отидат в партийната каса на ГЕРБ.


Борисов подчерта, че нямало връзка с корупционни практики и призова БСП да спрат да работят срещу града.


От своя страна Жельо Бойчев определи думите му като комплимент за работа на групата. Той бе категоричен, че съветниците на БСП ще продължат да се борят против корупционните практики.


Премиерът Сергей Станишев коментира, че в последните седмици поведението на столичния кмет силно го изненадва, защото негативното говорене, хвърлянето на фрази и обиди, не може да замести липсата на политика, на алтернативи и на конкретни действия в рамките на задълженията на кмета.“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог