Свързани новини

12.11.2009 17:22

Оряхово иска част от софийските бали

Видян 1936 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оряхово е проявило интерес да поеме част от софийските бали с боклук, каза министърът на на околната среда и водите Нона Караджова, цитирана от Всеки ден. Днес тя представи работата на ековедомството в първите 100 дни на новия кабинет. По думите й тепърва предстоят разговори по този въпрос.


Скоро ще бъде обявена и процедура за изграждане на депото за нетоксични отпадъци в София, тъй като проектът за изграждането му е пред привършване, съобщи още министърът. Пред финализиране са и преговорите на столична община с Европейската инвестиционна банка за отпускане на заем за строежа на завод за боклук.


Екоминистърът съобщи също, че с 50 месеца закъснява проектът за изграждане на сероочистващи инсталации в Марица Изток 2. В момента работна група обсъжда варианта двата блока на централата да бъдат спрени и как ще се отрази това на електроенергийната система, както и финансово върху осигуряването на необходимите средства за изграждане на инсталациите.


Караджова каза още, че се обмисля схема, по която държавата да поеме до 90% от необходимите средства за санирането на панелни сгради, като парите за това ще дойдат от планираната търговия на парникови газове, които България има право да продаде на други страни по механизма за зелени инвестиции от Протокола от Киото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец