Свързани новини

04.02.2009 17:56

Олигарсите: Цаконски или чрез млечни бунтове към министерско кресло

Видян 3759 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Историята наистина се повтаря като фарс! ко през бунтовните 1990-91 и 1996-97 година стигаше човек да е малко по-креслив по време на митинг, за да стане депутат или милионер, сега трябва и акъл.
Нещо такова сигурно би казал някой пиар на Адриян Цаконски. Звездата на млечните бунтове е най-немирният и най-арестуваният деятел на селското стопанство и на ГЕРБ. Досега не се е случвало политическа партия да застане с цялото си ръководство и с куп декларации зад човек, когото през някой и друг месец напълно основателно вкарват в ареста за нападения и обиди срещу полицаи. А на всичко отгоре срещу него текат и напълно основателни дела...В Америка такива хора направо ги вкарват в затвора, без някой да приказва за полицейски произвол, каквито определения има в декларациите на политбюрото на бойковата партия по казуса Цаконски.
Последният нелеп опит на 38-годишния частен фермер от с. Търнава, община Бяла Слатина, да блесне и да даде заявка поне за депутат, ако не е зи бъдещ земеделски министър, беше замислената от него окупация на северната ни граница.
И то във време, когато България губи милиони евро на ден, понеже гръцки колеги на пожарлията спряха нормалното движение на хора и стоки между нас и родината им.
Държавата им е виновна на млекопроизводителите, че не могат да се договорят с млекопреработвателите. От нас – данъкоплатците просто се иска да им платим сметката.
За това как млякото се разрежда с вода, преди да се даде на комбинатите, в резултат на което те правят сиренето от какво ли не и вредят на населението, говори само 19’ от есента. Напоследък го прави и земеделският министър напоследък, а покрай него бТВ и останалите медии.
А т.нар. еврокомисарка за защита на потребителите Меглена Кунева още не ни е отговорила по каква причина едни могат да изнасят млечните си произведения, а на други им позволяват да продават некачествената си стока в България. Ние – данъкоплатците второ качуство хора ли сме или какво?!
Истината е, че всички трябва да протестираме срещу млекопроизводителите и млекопреработвателите, които през последните години нанесоха огромни вреди на здравето и бюджетите ни с ценови и други трикове.
А на всичкото отгоре искат хем да е капитализъм, хем да е социализъм, т.е. държавата да купува цялата им стока на каквато си поискат висока цена, независимо от качеството.
Да, ама не!
Тая работа свърши преди 20 години. Какво би станало, ако всеки искаше данъкоплатецът да му плаща, че се занимава с нерентабилен бизнес.
Последната умна мисъл, хрумнала последно на Цаконски е България да забрани вноса на млечни проудкти от ЕС, понеже им пречел. Сиреч, да им ядем боклуците на каквито ни кажат цени, да нямаме право на избор. Ето на това му се казва същинска диктатура. А който твърди, че обществото не трябва да се брани от подобни фашистки хрумвания и брани “горките” производители, или не разбира за какво става въпрос, или се прави. Или най-лошото, споделя хитлеристко – сталинисткото мислене.
Което не се връзва особено с Е-то и Р-то на ГЕРБ. Списание Тема се беше пошегувало по повод контраста между политическата принадлежност и невчесаната същност на лидера Цаконски, че не ставало въпрос за Граждани за Европейско Развитие на България, а за Селяни.
Все едно е в случая дали олигархът на бунтовете е гербаджия или не. Народът е казал, че не е луд, който яде баницата, а който му я дава – в смисъл го подкрепя, издига го за кандидат – кмет и го први медийна звезда.
Във всяка държава си има правила и няма нищо по-демократично от това те да бъдат спазвани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог