Свързани новини

18.02.2009 18:06

Олигарсите: Пилето - 3 ареста и една бомба

Видян 3224 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има хора, които живеят интересно. Точно такъв е случаят с Ники Методиев – Пилето. Някога той беше познат от пресата с етикет “контрабандист”, а в последните три години промени имиджа си и стана виден светски мъж в София. Човекът даже бе решил да си смени прякора, поради което приятелите му подариха кон за рождения ден. 


Днес в неговия клуб Неро гръмна бомба. Мястото е известно като сборен пункт на млади бизнесмени и митничари от ранга на Пурата и Бързия. Ферарита, ламборгинита и поршета задръстват горната част на бул. Витоша, където е богаташкото кътче. Между дамите, които в различни периоди попадат в числото на постоянното присъствие са тв водещата Наталия Симеонова, на която дори бе приписвана връзка с Пилето, Юлияна Дончева, Весела Нейнски, последната Мис България Юлия Юревич – също подозирана за игра с Методиев, фолкзвездите Соня Немска и Мара Отварачката.


Пилето влезе в ареста три пъти през последните 8 г. Последното обвинение срещу Методиев бе за контрабанда на 108 тира с китайски стоки през Калотина. Към това дело мина и казусът със 170 тира, влезли в България през ГКПП-Кулата. По оценки на съдебната система контрабандата е била за $3,5 млн.


 Заради Пилето, България за малко щеше да се лиши от възможността да използва системата с тир карнети. От общо 270 засечени случая на подмяна на стоки, в 236 превозвач и титуляр на карнетите е Николай Методиев. Искът бе за сумата от 3,9 млн. лв. заради съмнения, че контрабандата е осъществявана ако не с помощта на родните митници, то поне заради липсата на ефективен контрол.


40-годишнината явно е време разделно за Пилето. Николай Методиев се намира в нов етап на живота си.


Първо бе оправдан за подозренията в контрабанда. После изневиделица му дойде бомбата.


В задачата се пита: има ли връзка взривяването на адската машина с отстраняването на Мария Мургина, отличничката по моралните стандарти на Капитал? Ако случайно следователите и прокурорите са имали някакво основание да го заподозрат, от тировете на Пилето е спестен ДДС за милиони.


Приятели на бизнесмена на държавна работа често са с прекратявани пълномощия. Заради подозрения за връзка с него са уволнени десетина митничари от Калотина и дори синът на певицата Маргарита Хранова - Кристиян Бойчев. Махат и двама редови полицаи от СДВР, последвали шестима антимафиоти от специалните служби на МВР. 


“На фона на толкова много корумпирани държавни служители изглежда, че Пилето лесно би могъл да прекара каквато и да е стока през границата и да си спести мита и ДДС”, писа пресата.


Въпреки появяващите се от време на време съмнения, че Пилето е част от цялостна система, досега няма потвърждение той да е бил една от “ръцете” на убития в Амстердам Косьо Самоковеца.


Неговият и на Методиев бизнес потръгна със страшна сила, когато премиер е Иван Костов, а зам.- шеф на данъчното става Мария Мургина. Според оценки на Стандарт: “Пилето е окичен със славата на брилянтен мозък”. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката