Свързани новини

31.05.2009 15:52

Олигарсите: Надежда, която беше министър с портфейл

Видян 6550 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Медиите: докато беше в кабинета, мъжът й взе на безценица суперобекти, а гаджето – държавни поръчки
А продаваше ли тя места в листата на СДС за миналия парламент?
Защо вкара Яне в парламента?


Време е за добрите, твърди предизборният девиз на Синята коалиция. Трябва да е шега, подозират десетките хиляди, които кабинетът на Костов и Надежда Михайлова остави на улицата в най-голямата криза и хиперинфлация не защото не са професионалисти, а понеже играеше “синя метла” срещу политическите врагове.
Добрината обаче не спира дотук.
През лятото на 1998 г. сегашната водачка на листа за евроизборите Надежда Михайлова е министър на външните работи. Александър Божков, нашумял като Мистър 10% и неин колега в кабинета Костов, продава за около милион долара – тогавашната цена на десетина тристайни апартамента в София, гаража на ЦК на БКП. На кого? Ами на съпруга на министър Михайлова, с когото тя живее в обща съпружеска общност, т.е. половината имане по закон е нейно.
Преди време австрийска фирма предлага 30 млн. евро за имота, което дава представа каква е истинската му стойност. Все пак това са 10 дка застроена площ на пет нива в центъра на София, без да броим съоръженията и модерната движима и недвижима техника.
Още по-скандално е, че купувачът, и без друго взел на безценица огромен парцел земя, сгради, десетки бусове и леки автомобили, автомивка, ремонтен цех и какво ли още не, отказва да изпълнява приватизационните си ангажименти. Държавата се прави по времето на Костов, че не забелязва това и не разваля договора. Едва през 2001 г. с идването на НДСВ се искат неустойки в размер на 810 782 лв. Заведен е иск за неправомерни уволнения на работници.
Време било за добрите, казвате...
А Надежда да каже кой и как плащаше сметката на дъщеря й в колежа Льо Розе в Швейцария с такси колкото нейните тогавашни министерски заплати за десет години. Хубаво е да каже, ако ще говори за корупция или конфликти на интереси!!!
А също нека сподели по какъв начин тогавашният й съпруг става член на борд на директорите на държавната фирма Алумина?
Как купува с брат си Института по металорежещи машини след натиск срещу другия кандидат – РМД на работещите в него пак по времето на Мистър 10%, ако е вярно това, което пише afera.bg? Конкурентите подават жалба, съвестен служител в КЗК я довежда до гласуване, но пак е оказан натиск върху тогавашния шеф на органа, а честният чиновник Делийски е уволнен, добавя сайтът.
Не става ясно също как се построява 10-етажен хотел на бул. Витоша от любимата на синята власт строителна фирма и дали Камен и Надежда Михайлови са собственици на терена? Дали, както твърди afera.bg това е ощетило други 16 семейства?
Какво общо имат Михайлови със скандалната сделка за 54 дка от Южния парк, на които днес е Сити Център София?
Дамата наричаше семейството си “коалиция на принципна основа”. Коалиция – да, но на принципна основа ли?! За добрите говорим...
В момента хубавата Надежда живее с бизнесмена Светлин Нейнски, след като развали семейството му с дългогодишна тайна връзка и го раздели от двете негови деца.
Много е важно Михайлова да каже верни ли са изнесените в пресата данни, че като министър подопечната й фирма БОДК е поръчала на гаджето на Надка да ремонтира за цели 6 млн. долара нейни имоти!
От нейната квота ли Светлин беше в управлението на толкова оспорвания заради застрояването на парка Софияленд посредством заменки? Има ли тя общо с тази сделка?
Ние нищо не твърдим, само питаме. Защото за добрите говорим и за тяхното време...
Пред сините избиратели Надежда има да отговаря на един твърде важен политически въпрос: продавани ли са от СДС места – първо избираемо за 200 бона, второ – за 150 000 лв. на парламентарните избори през 2005 г., когато Надежда беше председател на партията?
Как, ако това не е вярно, се събраха рекордните 1,6 млн. дарения за партията в онази трудна и дълбоко опозиционна за нея година?
По какъв начин хора като сегашния лидер на РЗС Яне Янев и Илия Илиев, сегашен общински съветник от ГЕРБ, свързван от пресата с разни канали, което той естествено отрича, бяха издигани за кандидати на сините на миналите избори и защо изневериха на каузата? От процентите, които ще изкарат за политически врагове на тези избори все пак губи не друг, а Синята коалиция!
Като е време за добрите, да им видим добрината!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби