Свързани новини

10.05.2009 15:24

Олигарсите: Красимир Гергов - милионер с мисии

Видян 3002 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Галата на месеца беше едно парти, организирано снощи в най-новия клуб на София. Събитието беше благотворително и със сериозния за България вход от 200 лева. А мястото – София Лайф Клуб в НДК.


Идеята за партито за набиране на средства за борбата с рака и за предпазване на децата от трафик на хора беше на топмодела от 90-те години Албена Петрова – първата българка, дефилирала по подиумите в Милано и Париж, която от доста време живее и работи в Милано и управлява местната агенция Scent Management.


Мястото пък е на рекламния магнат Красимир Гергов. Една от най-обсъжданите фигури в българския бизнес и вероятно един от най-богатите хора в страната е приеман по различен начин от мнозина.


Но едва ли някой би му отрекъл, че е милионер с мисия. И нямаме предвид само бала Eclipse 2009, преминал под патронажа на българския еврокомисар Меглена Кунева с неговите две изключително благородни каузи.


Красимир Гергов е човекът, който консултира от – до целия проект за първа национална частна телевизия в България. Колкото и трудно да бе това, особено в началото, на един твърде неузрял рекламен пазар. Мисията се оказа възможна и преди икономическата криза бТВ – част от групата на медийния властелин номер едно в света Рупърт Мърдок, бе оценена на над милиард евро.


Всъщност, като се говори за рекламен пазар, и възникването му бе осъществена мисия на Гергов. Той е автор на проекта на първия медиашоп у нас, който даде възможност да съществуват частни телевизии и те да работят с истински пари, а БНТ да подпомага бюджета си с допълнителни постъпления и да бъде по-самостоятелна, а не напълно зависима от правителството.


Мисия на Гергов е и популяризирането на голфа у нас. Спортът на милионерите поникна първо в Ихтиман с откриването на игрището на първия български космонавт Георги Иванов. Модернизирането му и медийният имидж на голфа обаче се свързват с Красимир Гергов, който не само реализира проекти за игрища, но и убеди телевизиите да започнат да показват любимия му спорт.


Магнатът се опитва да задвижи и държавна политика за развитие на играта. Идеята е да бъде променен образът на България като дестинация за евтин туризъм и да стане тя привлекателна за чужди гости с дебели портфейли, каквито са всички играчи на голф. Опитът на страни като Португалия и Чехия например показва, че системата работи безотказно и дава отлични резултати. Въпреки лобирането на различни и противоречащи си сили в правителството по този конкретен въпрос, много вероятно е съвсем скоро държавата да се сдобие с концепция за голфа у нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец