Свързани новини

25.06.2009 17:12

Олигарсите: И Хампарцумян се писа “мозък” на Борисов

Видян 4515 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Левон Хампарцумян беше единственият банкер в нощта на евроизборите в НДК. Какво търсеше един финансист сред политиците ли? Миг внимание от страна на Бойко Борисов.
Срещата им продължи точно 15 секунди – оказаха се достатъчни услужлив обектив да щракне близостта с неформалния лидер на ГЕРБ на някогашния заместник на Мистър 10% Александър Божков и шеф на агенцията по приватизация във времената на голямото разграбване на държавна собственост.
Когато въпросната фотография се появи в един повратлив повече и от вертопоказател вестник, тръгна легенда.
На среща с чужденци неотдавна Левчо е представен като “мозък” на ГЕРБ и “най-доверен съветник на бъдещия български премиер”.
Ние като очевидци нямаме впечатления Бойко Борисов да му обърна особено внимание. Толкова, колкото и на други тичащи след победителите.
Генералът отдавна е в политиката и тези работи са му ясни. И никак не обича да носи на гърба си имиджа на разни хора, което му прави чест в страна, където лакейството е широко разпространено по високите етажи.
Също тези дни обаче във вестник Уикенд се появи интересна прогноза – според седмичника е възможно собствениците на "Уникредит Булбанк" да уволнят скоро своя банков служител. Причината според изданието била изтичане на 10-годишния период, в който било договорено неговото присъствие в банката по сделка, сключена от синьото правителство на цена, която бе определена единодушно от експертите в България като твърде ниска за най-големия ни трезор.
“От десет години, щом Хампарцумян тръгне за Италия, където е и в момента, се появяват весели неща като това, че ще го уволняват", коментира пиарката на банката Вики Блажева. "Не ви съветвам да обръщате внимание на Уикенд. А за срещата с чужденци, на която Хапарцумян е представен като най-доверен съветник на бъдещия премиер не мога да коментирам. Не съм присъствала на нея”.
Междувременно близкият до същата банка в. Дневник, цитирайки австрийския Ди пресе, пише че Муамар Кадафи “спасява” трезора като вдига дела си в нея до 6%. Според Стандарт, цитиращ Ройтерс в рубриката си Кризата, процентът скача до 7 на сто. Дневник наддава като направо назначава на място в управителния съвет на банката – майка доверен човек на Кадафи на име Фарат Омар Бин Гидара – повелителят на либийската хазна.



Миришат ли парите на Кадафи?


В неочаквано откровен за банков служител коментар за 19 минути пиарката Блажева заяви, че на нея като българка тази работа й е толкова приятна, колкото и на нас.
Не знаем на нея, но на нас признаването на един терористичен режим  чрез вливането на парите му в уважавана институция най-меко казано е неприемливо. Още повече – режим, който измъчва с години и държа с фалшиви обвинения шестима българи в затвора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог