Свързани новини

14.05.2012 16:17

Ограбиха и оскверниха българската църква в Берлин

Видян 3858 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


 


Българският православен храм Св. Цар Борис  Покръстител в Берлин е бил осквернен, разграбен и изпочупен от неизвестни вандали, алармираха от Българската диаспора в града. Настоятелството на храма разпространи призив за помощ за събиране на средства за възстановяване на църквата:


Драги сънародници, братя и сестри! Едно от най-скъпите места за нас, българите които живеем в Берлин, е нашият храм „Св. Цар Борис  Покръстител“, който след дълги години усилия успяхме да основем и открием.  С болка на сърце и огромно огорчение трябва да Ви информираме, че  в последните дни нашият свят храм бе разграбен, почупен, горен и осквернен. С общи усилия едва бяхме заличили, макар и частично, следите от това злодеяние и то бе повторено с още по-голяма жестокост. Ще настояваме твърдо неговите деятели да бъдат разкрити и подведени под отговорност. На църквата ни са несени значителни материални щети, които сами трудно можем да възстановим. Счупени са врати и прозорци, има изчезнали и повредени икони и сакрални предмети, изгорени са много църковни книги и имущество. Всички нас ни боли за оскверненото ни духвно светилище и едва ли има някой сънародник и християнин, който би останал равнодушен към това. В момент на такова едно изпитание можем да си дадем взаимна подкрепа и да изразим съпричастност. Това ще ни направи още по-силни. За да възстановим материалните щети и да защитим нашия български храм решително от подобни посегателства, ще бъдат необходими значителни средства, с които за съжаление, не разполагаме. Сега нашият общ християнски дом има нужда повече от всякога от Вашата помощ и финансова подкрепа. Всяко дарение, макар и скромно, ще бъде употребено за тази кауза. Благодарим ви предварително и вярваме, че с приноса на всеки от Вас, ще възстановим и защитим от посегателства нашия свещен български храм, за да може той и в бъдеще да изпълнява нелеката и свята мисия да ни обединява и окриля, да поддържа пламъка на вярата и съзнанието ни на достойни българи и християни. Вашите дарения можете да изпращате на долу споментата банкова сметка.



Благодарим Ви от сърце!



Bulgarische Orthodoxe Kirche
Deutsche Bank
BLZ 100 700 00
Kto 55 985 60 00



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец