Свързани новини

20.10.2009 16:41

Общината взима минералните извори на София

Видян 3099 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Минералните извори в София да станат отново общинска собственост. Това предложение беше одобрено вчера на заседание на Комисията по околна среда в Столична община, съобщи Дарик. В момента изворите се стопанисват от държавата, но започва проучване на вариантите, те да преминат отново в ръцете на общинската управа, чрез законова промяна. Това каза зам.-председателят на комисията Христо Ангеличин. В момента в София има над осем вида минерална вода, но се използват едва 30% от нея, отбеляза той.


Подкрепено бе и предложението на гражданско сдружение Овча Купел за изграждане на парк "Кукуряк" в района. Той е на обща площ от 1300 дка и се намира около река Горнобанска между Овча Купел 1 и 2. На мястото са възникнали естествени дървесни видове и ландшафтът позволява запазването им, каза секретарят на сдружението - Димитър Грозев. Предвижда се паркът да има четири обособени зони за почивка и отдих. Идеята на сдружението е общината да кандидатства по Европрограмата за облагородяване и благоустройство, за да бъде изграден паркът. В момента част от територията е предвидена за застрояване. Ангеличин обаче обясни, че няма отчуждителни процедури или съдебни дела на мястото и даде зелена светлина за административна подкрепа на сдружението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби