Свързани новини

03.10.2009 11:36

Образованите и богатите са по-здрави

Видян 2022 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Образованите германски младежи и тези със заможни родители живеят много по-здравословно, сочат резултатите от скорошно изследване, проведено в Германия според агенция БГНЕС.


Добре печелещи бащи и майки с висше образование по принцип обръщат по-голямо внимание на здравословния живот в семейството, се изтъква в изследването. Родители със заплата по-ниска от 1000 евро месечно, често страдат от наднормено тегло, пушат повече и по-рядко изпращат своите деца на профилактични лекарски прегледи. Така се формира истински омагьосан кръг - болните деца в повечето случаи тръгват късно на училище, имат по-лоши бележки от връстниците си и по-рядко продължават образованието си в гимназия. Изследването показва, че здравето е също така важно, както и успехите на децата в училище. Основна роля за здравословния живот на децата играе семейството, но също така и учебните заведения. В Германия дори се предлага в учебните програми да се включат предмети като "здравословен живот" и "здравословно хранене". Основа на изследването е представително допитване на института "Роберт Кох", направено между 2003 и 2006 г. сред 17 600 деца и младежи до 17-годишна възраст, както и сред техните родители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да