. На 26-и април за тринадесети пореден път предстои Официалната Церемония за връчване на най-престижния и чакан приз за млади творци в България – този на Фондация „Стоян Камбарев“

Свързани новини

02.03.2022 13:03

Обявиха номинираните творци за Наградите за полет в изкуството

Видян 1780 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единствената българка, директно одобрена за солист на руска трупа, мултиталант- режисьор, уникален визуален артист, виртуозен музикант и двойна номинация за изключително впечатляващ екранен дует са избраните и номинирани за култовата Награда за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“ тази година. На 26-и април за тринадесети пореден път предстои Официалната Церемония за връчване на най-престижния и чакан приз за млади творци в България – този наФондация „Стоян Камбарев“.


 


И тази година битката ще бъде повече от оспорвана заради невероятните качества и безспорни успехи на номинираните. Ето кои са петте номинации тази година: АЛЕКСАНДЪР ЛАЗАРКОВ, визуален артист, 23 г. /инсталация, скулптура, графика/ Забелязан е заради неподправения му интелект и усет към актуалния живот на съвременното изкуство.


 


Завършва „Графика“ в Националната Художествена Академия. Смел в експериментирането с изразни средства, не спира да изненадва с нови  интерпретациии на теми от сферите на биологията, екологията, химията, физиката и психологията. Заминава да твори в Испания, по програма Еразъм.


 


През 2021 г. Александър е номиниран за най-сериозната наградата за млади художници - БАЗА. Жаден за дискусии и споделяне на идеи, вече е реализирал  няколко самостоятелни изложби, дори на нетипичниместа като подлез. Човек на Духа, Разума и Чувствата. ЕМОНА ГЕОРГИЕВА , балерина, 19 г.


 


Занимава се танци от 4 годишна, но за балетната станка се хваща чак на 15, когато е приета в Национално Училище за Танцово Изкуство с профил модерен танц в класа на хореографа Галина Сребрева, с която работи и до днес.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева