Свързани новини

18.05.2021 09:45

Никога не пращайте документи и какво още да не правите в мрежите?

Видян 2892 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма нищо по-глупаво от фукането в социалните мрежи и това не е досадна забележка, а важна практична информация за сигурността на любимите ви хора и вещи - прочетете днешния ни лайфхак.
Много обичаме да пускаме снимките си от пътешествия в чужбина, но освен онези, които разчитаме да ни завиждат, ги гледат и потенциални крадци. Още нещо, което дава нежелана от нас информация са фотоси на дома ни - всички виждат не само акцентите, но и ценностите, с които толкова се гордеем, както и пролуки за влизане. Има зложелатели, които могат да оберат къщата заради това, да наложат запори и какво ли не. Някои умират да слагат фотоси на децата си и инфо за тях, което също е лоша идея.
Не е умно също да пускаме, когато пак тръгнем да пътуваме, а това ще стане най-късно от юли - снимки на самолетни билети. Влезли в кадър, зад нищо незначещите за нас числа и знаци някой може да разчете важни подробности, а датите да дадат инфо на друг, който да ни атакува неприятно.
Личните ни снимки също могат да се окажат ценни не само за крадци на самоличности - пълно е с такива в нета, фейса, инстаграм, но и за вкарването ни в различни картотеки, откъдето няма излизане.
Това важи и за нашите лични данни. ВСИЧКИ АПП-ОВЕ ГИ СЪБИРАТ. Безжалостно и ненаситно. И бъдещето ще бъде на все по-голямо поглъщане на информация, всякаква информация, даже на пръв поглед да ни изглежда ненужна. С това именно се храни изкуственият интелект.
Как да се справим с това?
Не бързайте да се съгласявате, колкото и да настоява за бързина компът, телефонът или апп-ът, условията на приложенията, а си дайте време да ги прочете от начало до край. Не позволявайте да ви притискат със спешност!
Цялата информация, която се събира, ако не е потребна на конкретната корпорация, разработила приложение, се продават на трети лица. Няма как да знаем кои са те.
Според изследванията на специалистите всъщност не тайните служби, а именно


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева