16.09.2008 15:37

На път с лукс по британски

Видян 1352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Луксът при британските автомобили безспорно е ненадминат. Независимо от марката, модела и версията на едно возилото, щом то е излязло от някой от заводите на английските концерни, тузарският интериор, глезотиите за пасажерите, качеството на купето и уникалният стил са гарантирани.
На Острова традициите при перфекционизмът, залегнал в автомобилостроенето имат дълголетни корени. Англичанинът изпипва всеки елемент от машината, а в много от случаите частите дори са ръчна изработка. Това естествено понижава производителността на британските марки и значително повишава цените на техните модели. Именно по тази причина собствениците на английските автомобили от клас „престиж“ при всички случаи са заможен човек.
Няма как да е иначе, след като за съвършенството на Ролс Ройс Фантом купувачът трябва да си приготви поне 250 хил. паунда, които се равняват на 625 хил. лв. За тази сума обаче баровците получават несравним лукс в съчетание със завидна мощ. Дори кожата, която се използва за салона на лимузината е от специално отглеждани за целта крави. Огромното возило, изцяло ръчно изработено тежи 2.5 тона, дълго е почти 6 метра и е широко 2 метра. Впечатляващите размери, осигуряващи необходимия простор  на претенциозните баровци никак не са за сметка на пъргавината на Фантома. 12-цилиндровият 6.75-литров двигател изстрелва колата до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди. Именно такъв Ролс подкараха наскоро популярните у нас братя Маргини.
Бентли Континентал също е сред ярките представители с британски произход в най-престижния клас при автомобилите. Цената на тази лимузина варира около 300 хил. лв., като под капака й се крият 560 коня. Легендарният модел на компанията, чиято история се пише от далечната 1931 г. се предлага и в спортна модификация с две врати, носеща инициалите GT.
Същинският спортист в британското семейство на луксозните возила обаче е Астон Мартин Ванкуиш. Суперколата, с която Джеймс Бонд се вихреше в един от епизодите от поредицата разполага с 12-цилиндров агрегат и струва почти 490 хил. лв.
Макар че през последните години Ягуар прави опити да се намеси в пазара и при по-масовите класове, граденият с десетилетия имидж на големия S-Type остава непокътнат. Типичната британска клубна атмосфера, махагонът и всички традиции за интериора на марката са запазени в новото поколение на модела. Дори при най мощния агрегат, генериращ 395 к. с., първокласното окачване осигурява стабилно лягане на пътя.


Конкуренция по германски


Основната конкуренция на британците в класа на лимузините идва от Германия.


Тук блести Майбахът, чието производство стартира през 1919 г. При някои от модификациите на Майбах 62 цената надхвърля 1 млн. лв.


Луксът при 7-ма серия на BMW също не отстъпва на британския. Интериорът е нетрадиционно изтънчен за иначе комерсиалната до голяма степен марка, която се конкурира пряко с Мерцедес и Ауди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.