Свързани новини

13.12.2012 11:43

Москва посяга на наша Дилма

Видян 1462 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Бразилия Дилма Русев, чийто корен доказано е от Габрово, вече не е само обект на македонска асимилация, ами и на руска. Това се разбира в прав текст от публикациите в ИТАР-ТАСС, Российская газета и Россия 24.


След като преди 2 г. вестниците оттатък Вардар прогърмяха, че „пиринска мома го води Бразил“, сега руският журналист Михаил Гусман след мистериозно проучване твърди, че фамилията й е на българи, чието потекло е от Русия.


Преди посещението си в Москва първата дама на 7-ата в света икономика и първа по БВП в Южна Америка даде интервю за Российская газета. „Искам да ви кажа нещо. Аз съм наполовина славянка, баща ми беше българин. Затова смятам, че имам силни корени в тази част на света“, заяви 64-годишната Дилма, която е 36-ият държавен глава на Бразилия и първата жена президент в историята на страната.


 „Според мен Русия също изпитва различно влияние, включително културно, намирайки се между Европа и Средна Азия. Ние, бразилците, сме латиноамериканци, тоест афроиндианци и европейци, представители на всички раси, които съществуват в света. А президентът на републиката е наполовина славянка, едната половина ми е славянска, а другата – европейска, индианска и негърска. Затова също смятам, че за мен пътуването в Русия ще означава в известна степен връщане към моите корени“, каза Дилма Русев при визитата си в Москва.


Михаил Гусман обаче не се стърпява и обяснява на самата нея какви са всъщност корените й.


„Ще ви кажа нещо повече, госпожо президент. Вие не просто имате славянски корени и вие имате не просто български корени. Специално проучих, че фамилията Русев не е просто българска фамилия, а е фамилия на българи, чието потекло е от Русия. Тоест вие фактически, ако се преведе фамилията ви на руски, тя звучи като Дилма Руская!“, натаманил родословието й журналистът.


Както обаче е известно, бащата на Дилма Петър Русев е роден в Габрово. Като активен член на БКП е принуден да емигрира от България през 1929 г. във Франция. Вече овдовял, пристига в Бразилия през 30-те. Преселва се в аржентинската столица Буенос Айрес за няколко години. Завръща се и се установява в Бразилия, където постига успехи като юрист и строителен предприемач.


Там той се жени за Дилма Жане Силва, от която има 3 деца. Една е именно Дилма Русев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните