Свързани новини

17.11.2021 09:56

Монодиетите буквално могат да убиват!

Видян 1256 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това, което в наше време наричаме „диетата на френските манекенки” и представлява яденето само на сирене и вино, всъщност е нещо, което е познато от векове. И е довело до смъртта на такъв велик мозък, колосален философ и интелектуалец изобщо като самия Кант. На монодиетите и тяхната вредност сме посветили днешния ни лайфхак, който започваме с оригиналната лична история на легендарния учен.


Той не просто ядял единствено и само сирене, в неговия случай Чедър и нищо друго, като го прокарвал с червено вино. Но и приемал храната и напитката един път на ден – на обяд. И така години наред.


Монодиетата постепепенно увредила неговите органи. И с времето буквално станала причина за смъртта му, защото при умственото му напрежение той имал нужда и от достатъчно количество, каквото не приемал, и от богатство на храната, категорични са учените. Примерът е добър, за да покаже до какви поражения водят монодиетите. Нищо, че според преданията инат като Кант не искал до края да си признае грешката и последните му думи били: „Беше добре”, без да уточнява дали слова са обобщение за живота, за творчеството му, за сиренето или за виното на неговия последен обяд.


Каква според съвременните нутриционисти е голямата грешка на Кант – че не е добавил хляб към своето скромно меню, хем не е бил френска манекенка, за която поддържането на линията и златните мерки 90-60-90 е приоритет. Ако го беше направил, щеше да си даде още години живот.


Защото тайната на храненето е в неговото разнообразие. И то не само като даден вид храна или друг. А и в техния състав. Прекаляването с белтъчини – нещо, на което масово се бяха отдали милиони хора по света и у нас с основаната именно на тези вещества т.нар. Диета на Дюкан, е супер вредно за организма.


Иначе, от гледна точка на теглото, тези диети работят успешно като го редуцират наистина. Въпросът е струва ли си да бъдем по-болни, за да бъдем по-слаби. Приемът на сирене и на вино, каквото и да говорят за първото някои български радетели за гладуване, са полезни в нормална доза за организма – това е доказано, между другото – от френските учени, а ние сме писали лайфхак по темата. Но не могат да бъдат единственото нещо, което да слагаме в стомаха си. „Само дозата е отрова”, както често напомняме 2-хилядолетната римска мъдрост.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец