Свързани новини

28.02.2012 17:38

Михаил Лалов с 3 изложби на 1 улица

Видян 1968 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изложба на художника Михаил Лалов ще даде началото на арт-проект на Столичната община за улица Георги Раковски. Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че целта е всяка година да се представя по един автор на най-знаковата за културата улица в столицата. На три различни места по нея - в галерия Райко Алексиев, в Театъра на Българската армия и в галерия Париж-Москва в Дома на Москва ще бъдат показани творби на художника Михаил Лалов. Цялата изложба включва общо 60 картини. Платната са създадени в периода 1988 – 2012 г. и не са показвани пред публика досега. Изложбата е под общото име Сътворението. Тя ще бъде открита на 5 март и ще бъде достъпна за публиката до 20 март.


Председателят на Съюза на българските художниците Любен Генов сподели, че експозицията в галерия Райко Алексиев е част от по-мащабен проект, а сътрудничеството със Столичната община ще доведе до по-добро представяне на изкуството.


Директорът на Театъра на Българската армия Мирослав Пашов посочи, че в него има традиция от 90-те години фоайетата да се превръщат в изложбени зали.


„Тази инициатива ще даде възможност да се покаже истинският блясък на ул.Раковски. Изложбите ще се състоят по повод 35 години творческа дейност на художника Михаил Лалов. Тази съвместна инициатива ще спомогне допълнително за работата по утвърждаване на София като столица на културата и успешната й кандидатура за културна столица на Европа за 2019 г.”, каза Йорданка Фандъкова. Според нея изложбите са един добър начин да се покажат местата за култура в града и творци като Михаил Лалов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни