Свързани новини

08.04.2009 14:21

Ликът на Саддам Хюсеин се появи на автобус 604 в София

Видян 2480 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голям гаф на столичната компания „Градски транспорт” е появата на изображението на диктатора Саддам Хюсеин върху автобус № 604, движещ се в централната част на София, каза специално за БГНЕС ръководителят на сектор „Реклама” към столичния инспекторат Иво Пенев.


По думите му ликът на диктатора е дело на същият маркетингов сайт, който разпространи билбордовете с портрета на Адолф Хитлер. „Компанията, която отговаря за рекламите върху градския транспорт е „Бус медия” и трябва да стане ясно кой е този, който е допуснал появата на подобни скандални изображения”, каза още Пенев. Той подчерта, че снощи е получил уверението на зам.-кмета по транспорта Александър Цветков, че паната със Саддам Хюсеин ще бъдат премахнати от градския транспорт. От Столична община днес потвърдиха информацията, че ликът на иракския диктатор е премахнат още вчера. Ръководителят на сектор „Реклама” обясни, че билбордовете в столицата се държат от различни рекламни агенции, чието задължение е да следят за съдържанието на поръчваните от клиентите им реклами. Контрола, който СО упражнява върху билбордовете е единствено във връзка със законното им поставяне. Задължението на рекламните агенции е регламентирано с наредба на общината, която забранява „пропагандирането под каквато и да е форма на омраза и насилие, расова или етническа нетърпимост”. Иво Пенев увери, че договора на маркетинговият сайт с агенцията, поставила билбордовете и паната върху автобусите е прекратен, въпреки че кампанията е била предвидена да продължи до 24 април. Парадоксът е, че това остава единствената санкция, която общината може да наложи. В момента СО обжалва пред ВАС решение на СГС за отмяна на Наредбата за преместваемите обекти и рекламните елементи на територията на Столична община. Според съда чрез наредбата се вменяват повече правомощия на главния архитект от регламентираните в Закона. Така общината може да упражни контрол върху монтирането на билбордове, но не и върху тяхното съдържание. Единственият цензор на съдържанието за момента остават самите рекламни агенции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл