08.07.2009 12:34

Летен крем с праскови и бадемови ядки

Видян 3725 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Десерта е неразделна част от обяда и вечерята на всеки от нас. През този сезон актуални са предложенията за кремове, при които се залага на лекота и улеснението на приготвяне. Той ще ни отнеме само за 20 минути, а вкусовите му качества са невероятни. Първо трябва да се снабдим с четирите основни продукта, без които няма да забъркаме поредното кулинарно бижу. Купувайки 200 грама праскови ще олекнем с не повече от 60 стотинки, ако все пак искате по-свеж и лесен плод за обработка заложете на гръцките нектарини, които са само с 20 ст по-скъпи. Веригите Фантастико, Т-Маркет и Кауфланд са идеалното решение за вашия фруктис шопинг. Срещу 1,20 лева пък се снабдяваме с прясно мляко, от което сипваме и сваряваме в тенждерка 3,5 супени лъжици. Към това може да прибавим и 2-3 чаени лъжици захар, но не ви препоръчваме да използвате изкуствени подсладители, защото се получава т.нар. пресичане. На последно място даваме 2,20 лева за бадемови ядки.


Етап на приготвяне:
1.Почистете прасковите (нектарините).
2.Измийте ги добре и ги нарежете на дребни парчета.
3.Пасирайте плодовете заедно с млякото и захарта, докато получите фино и леко пюренце.
4.Добавете бадемовите ядки към готовата и смесена течна маса.
5.Разбъркайте и оставете цялото количество да отлежи 3-4 минути.
6.Разделете крема на две равни части в две декоритивни чаши
7.Декорирайте с парченца праскова (нектарина).


Всяка влюбена двойка трябва да опита от еликсира наречен сироп от боровинки. Храстовидният плод се изчиства внимателно и се измива с хладка вода. Цената му е около 3 лева на килограм. Вторият етап включва прекарването през преса. Полученото количество сок се прецежда фино. От водата и захарта се приготвя друга част, която ври десет минути. След това то се смесва със сока от боровинки. Сместа се вари на слаб огън около 7-8 минути. Когато се посгъсти малко се прибавя лимонтозуто. То обаче предварително се разтваря в гореща вода. До 10 минути е готово за сервиране.


 


Популярните в САЩ и Европа пуншове могат да се приготвят по няколко различни начина в зависимост от състава и количеството. Вместо кафе или капучино може да пробвате любимата напитка на Оноре дьо Балзак. Тя може да се разпредели в четири отделни чаши по 300 мл. Нужни са ни половин литър вода, 4 ч.л. кафе, 3 с.л. мед, 3 к.ч. коняк (за предпочитане ''Наполеон''- 16 лв), 1/2 пръчка канела и 1 карамфил. Направете кафето още като станете сутринта. После го загрейте, но без да завира с меда, коняка, канелата, и карамфила. Извадете карамфила внимателно, после сервирайте топло в стъклени чаши с вместимост 0,350 л. Към това може да прибавите шоколадови бисквити Cookies от 170 гр. Цената на серията Allatini Cookie with Chocolate Chips (Алатини Кукис с Шоколадови Парченца) е 1.90 лв.


Необходими продукти:
- 1кг боровинки;
- 1,5 кг захар;
- 1 литър вода;
- 1/2 чаена лъжица лимонтозу;



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион