01/04
20.04.2017 15:40

Ленин и Каренина - хит в Кан

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Руските телевизионни сериали и документални филми бяха истински хит за чуждестранните купувачи на Международния пазар на телевизионно и цифрово съдържание MIPTV, който се проведе в Кан от 3 април до 6 април 2017 г. Фаворити по продажби бяха Ленин и Анна Каренина.

Въпреки, че успешните международни продажби са деликатен въпрос, руската компания Sovtelexport ефективно продава съдържанието на VGTRK по целия свят в продължение на 17 години.

 "За нас MIPTV 2017 завърши много добре. Бяха подписани и приключени редица сделки - бяха сключени и няколко споразумения. Размерът на инвестираните достигна ново ниво. Силното съдържание в нашата библиотека отговаря на международните стандарти. Знаем как да стартираме серия на външния пазар, но този път опитахме нов подход и подготвихме трейлър, на английски и испански език. Той има положително въздействие върху възприемането на продукта ", заяви ръководителят на Sovtelexport Юлия Матяш.

 През последните години Sovtelexport добави няколко парчета като Катрин, София и Анна Каренина.

За да генерирате интереса на големите играчи, не е достатъчно просто да имате съдържание с атрактивен визуален стил - трябва да го подготвите за продажба. За последния пазар в Кан Sovtelexport проведе първия успешен експеримент, използвайки технологията lipsync в английския дубъл в първия епизод на Анна Каренина (точните съответствия на английските думи и артикулацията на актьорите). Както показва практиката, това липсва в руските телевизионни сериали, които сега са готови да се конкурират с водещи западни продукти.

Резултатът се появи веднага. На един доста стабилен пазар, където цените са отдавна установени, Анна Каренина стана предмет на борбата между италианските телевизионни компании Рай и Медиасет. Този "търг" в крайна сметка ще доведе до увеличение на цената за сериите.

Като цяло Анна Каренина беше много популярна на най-новия пазар в Кан. Бяха сключени сделки с България и Монголия и бяха проведени преговори с Италия, Финландия, Дания, Швеция, Турция, Гърция, Хърватия, Словакия, Япония, ОАЕ, Индия и Пакистан.

За 100-годишнината от октомврийската революция VGTRK подготвя специална серия: два интересни и необичайни документални филма. Ленин, който вече беше представен на предишния пазар, и съвсем нов документален филм, наречен Революция, който разказва не само за ситуацията в Европа в навечерието на революцията, но и разкрива подробности за личния живот на Ленин. Тези филми позволяват на зрителите да научат малко известни факти и става ясно, че не знаем много за ролята на "производителя" и финансиращия революцията, например Александър Парвус.

Каналът Русия вече снима серия от сериали с участието на Фьодор Бондарчук като Първ и Евгений Миронов като Ленин. Серията предизвика голям интерес към пазара.



Sovtelexport възнамерява да продаде този проект поне до такива канали като: Рай и Медиасет (Италия), YLE (Финландия), Видеонаблюдение и PHOENIX (Китай), SVS (Канада), Радио и телевизия на Словакия, Televizija Slovenija, Telewizja Polska SA, CPI и XIVI TV (САЩ).

В сравнение с Европа, САЩ и Латинска Америка, Русия започна да произвежда масово сериали сравнително наскоро. Цялата индустрия израсна за по-малко от 20 години. Сега тя е готова да се конкурира с водещите производители на света. Всяка година руското съдържание и представителите на руската индустрия се чувстват все по-уверени в най-големите медийни пазари, като MIPTV и MIPCOM.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог