Свързани новини

25.03.2011 14:35

Легализират кокаина на Маршаловите острови

Видян 2544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президент на Република Маршалови острови съобщи, че малката тихоокеанска държава легализира кокаина, съобщи сайтът на CBS Breaking News.

Държавният глава Джуреланг Зедкая добави, че страната му няма да изисква входна виза за туристите, независимо от коя страна идват.

Тези шокиращи решения били взети, тъй като Маршаловите острови, които буквално потъват в повишаващия нивото си океан, се нуждаят от чужда валута. 

Маршаловите острови са архипелаг от 29 атола и пет изолирани малки острова, намиращи се в центъра на Тихия океан и са отдалечени на 4000 километра от Хаваите. Населението им е малко над 60 000 души. 

Атолите са застрашени от океана, който повишава нивото си в резултат на глобалното затопляне. Според експерти хора там вече няма да има до 2040 г.

 „Няма да си отидем като от Кирибати. Няма да напуснем домовете си и да берем плодове за онези, които причиниха това“, каза Зедкая, имайки предвид държавата Кирибати, която договори с Австралия и Нова Зеландия да приемат населението й при условие, че хората ще работят като имигранти. На практика хората от Кирибати ще пътуват от ферма на ферма и ще берат плодове. 

Пред камерите, видимо силно развълнуван, Зедкая каза, че „тяхната страна има горда хилядолетна история“.

„Когато дойдоха западняците, те първо донесоха атомната бомба, а сега техните безотговорни емисии (на парникови газове) потопяват нашите острови. Уморихме се от тормоза и да бъдем жертви. Като суверенна нация обявявам правото тази страна да легализира всички вещества, които пожелае“, каза Зедкая. 

Данъкът от продажбата на кокаин ще помогне на страната да създаде защита от издигащия се океан или да купи земя на по-високо в други райони на Тихия океан.

На въпроса откъде ще се снабдяват с кокаин, Зедкая не пожела да отговори, но каза, че той ще е истински, чист. 

Маршаловите острови бяха район, в който са извършвани ядрени изпитания, преди да станат независими от САЩ. Според местното население последиците все още се усещат.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби