10.05.2010 09:41

Кръстосването на Homo Sapiens с неандерталеца научно доказано

Видян 2858 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международен екип от учени успя да открие доказателства за смесването на представители на вида Homo Sapiens и неандерталците, смятани за изчезнал клон в развитието на човечеството. Резултатите от новото изследване са обнародвани в списание “Сайънс“, пише БГНЕС.


Учените са анализирали характерни генетични признаци на ДНК на неандерталците и са ги сравнили с гени-маркери на “разумния човек“. За целта са използвали образци от кости на неандерталци, намерени на територията на Русия, Хърватия, Германия и Испания. Резултатите от сравнението се оказали сензационни. Главното откритие е предаването на гени от неандерталците на предците на съвременните хора като се изключат жителите на Африка, заявява един от изследователите от групата, преподавателят в Медицинското школа на Харвардския университет Дейвид Райх. Според него днешните хора са наследили от неандерталците от 1 до 4% генетичен материал, което свидетелства за реален принос на този вид в генофонда на съвременния човек.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв