Свързани новини

25.09.2014 11:38

Концерт на клавирното дуо Амато - Лупорини

Видян 1817 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По случай отбелязването на стогодишнината от Първата световна война 1914–2014 г., на 28 септември 2014, неделя, от 19:00 в Камерна зала „България“ ще се състои концерт, озаглавен „Облаци от музика… сред ветрове на война“ на клавирното дуо на италианските пианистки Франческа Амато и Ориета Лупорини. Входът е свободен.


Концертът е единствен по рода си, тъй като ще бъдат изпълнени произведения, композирани именно в годините на войната: „Фонтаните на Рим“ от Оторино Респиги, „Страници от войната“ от Алфредо Казела, „Кратък живот“ от Мануел де Файя и „Бикът на покрива“ от Дариус Мийо. Сред тези „ветрове на война“ музикантите са продължили неизменното търсене на своите най-непринудени изразни средстава, като са създали по този начин „облаци от музика“ от целия свят.


Клавирното дуо, съставено от Франческа Амато и Ориета Лупорини, се ражда през 1996 г. Двете музикантки, дипломирани с отличие в специалност пиано, идват от различни пътища като солистки и имат различен музикален опит. Въпреки това, след като се срещат откриват, че могат да комбинират талантите си и своите специфични музикални характеристики по изключително естествен начин.


 Дуото притежава изключителен музикален талант, обединен в идеален синхрон, отлична индивидуална техника и интелигентна способност да проникват в най-скритите и поетични значения на изпълнението. Дуото развива концертна дейност в Италия и в чужбина и навсякъде получава одобрение за брилянтността, енергичността и изискаността на изпълненията, които се раждат благодарение на дълбока сплотеност.


 Избраните програми, които са винаги оригинални и подбрани от репертоар, който се простира от Моцарт до съвременната музика, биват представени на публиката от самите концертистки, които са избрали този начин, за да привлекат вниманието на все по-широка публика към класическата музика. И двете се занимават с преподаване и с разпространение на музиката посредством конференции и лекции-концерти.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.