Свързани новини

16.09.2013 14:29

Картина на Рафаело за първи път в София

Видян 1859 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 17 до 24 септември, столичани и гости на София, за първи път ще имат възможността да видят оригинална картина на Рафаело Санцио да Урбино на изложба организирана от Столична община, Регион Марке, община Урбино, Италианската търговска камара в България и Националната художествена галерия. Изложбата е под патронажа на Посланика на Италия в България, Н. Пр. Марко Контичели.


Освен световно известната картина от младите години на твореца - Св. Eкатерина Александрийска (1500 – 1503), съхранявана в Националната галерия на област Марке в Урбино, в изложбата ще бъдат включени и десет гравюри по негови творби от 18 и 19 век, предоставени от Академия „Рафаело” в Урбино.


Урбино - родният град на Рафаело, един от най-известните италиански творци и София съвместно с Югозападен регион са кандидати за Европейска столица на културата през 2019г. През юни тази година беше подписан Меморандум за сътрудничество в областта на културата и изкуството между Столична община с Югозападния регион, регион Марке и Урбино, в който се предвижда осъществяването на изложби, концерти и съвместни събития, насърчаващи развитието на креативността и обмяната на идеи между творците и младите хора в двата региона. Кандидатурите на София и Югозападен регион и Урбино се подкрепят от известни творци, сред които Франко Неро и Андреа Бочели.


Изложбата е първата, която италианските партньори организират в чест на празника на София и кандидатурата на градовете за 2019г.


Делегация от Регион Марке и град Урбино пристига на посещение в София за откриването на изложбата и честванията за Празника .



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -