04.09.2008 16:12

Карло?ска луканка

Видян 5379 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма грешка в заглавието!
Върху “щафетката” си пише: "Карлоска луканка"- със златни букви, "в кутия"- с по-малки букви.
Ако не се съсредоточите,ако не четете буква по буква, за какво ще си помислите,че става дума?Със сигурност ще решите,че за карлоВска луканка.
Зачитате се обаче и разбирате,че всъщност тази"карлоска "луканка е наречена така на Карлоската крепост. Не ви е бедна културата, ако не се сещате каква е тази крепост, къде е, какво е станало там и толкова ли много сте бягали от часовете по история.



Може и наистина да съществува такава крепост, щом го пише златно на червено.Четете нататък, защото вече сте заинтригувани и разбирате,че карлоската луканка е произведена предимно от свинско месо, сланина и е претъпкана с разни Е-та.
Знаете, че това са различни конесрванти и подобрители и никак не са безобидни. Нататък- колбасът е произведен от "Меком" - Силистра.
Силистра ... там наистина е имало крепост от древни времена и край крепостта са се сражавали траки, гърци, римляни. Твърди се също,че и Суворов,и Кутузов, и Багратион са водили битки.И лично Лев Николаевич Толстой (“Война и мир”). Градът някога се е наричал Дуросторум (твърда крепост в превод). Днес го наричат Доростол и какво ли не в Силистра е кръстена на въпросната цитадела.



За Карлоска крепост даже Гугъл мълчи.
Прословутият даклад на ОЛАФ за измамите по САПАРД обаче не подминава Меком Силистра. Налчалниците й бранят крепостта и отричат. Да сте чули някой да каже: "виновен съм,бийте ме"?
Що се отнася до карловската луканка - прочут български деликатес (особено в миналото),"единствената карловска луканка по тайна рецепта се произвежда от Бони в карловския месокомбинат и има защитено наименование за произход".
Това може да се прочете на истинската карловска луканка. Ако намерите карловска луканка, произведена другаде, не е истинска.
Няма да задълбаваме с въпроса какво значи истинска в 21-и век? Че основното във всички такива колбаси, наред с месото май вече са Е-тата.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец