Свързани новини

23.10.2013 13:10

Какво хапват най-могъщите хора в света

Видян 1628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малко са хората, които знаят какво обичат да похапват най-могъщите хора в света. Дали изтънчените деликатеси поднесени в правилния момент на президентите, кралете и шейховете могат да предрешат съдбата на света, е нещо, което обезателно трябва да знае екипът "Le Club des Chefs des Chefs" - Клуб готвач на готвачите.


Клубът е основан преди 35 години и си събира един път годишно. Тогава членовете на клуба споделят и обсъждат рецепти и съвети за официални вечери и частни забавления на държавниците. Ако приемем, че Уинстън Чърчил е бил прав, когато казвал, че "стомахът владее света" то тази годишна среща на 27-те готвача може да бъде капката, която да повлияе на много важни решения за планетата ни. Защото поднесената храна на политиците влияе на настроението им, отпускането и забавлението им преди важни срещи и подписване на значими споразумения и договори.


Срещата на най-добрите готвачи тази година се състоя във френската столица Париж. Видните 27 готвача разкриха пред журналистите някой от строго пазените тайни на Белия дом, Кремъл и Елисейския дворец.


Така например Владимир Путин е единствения държавен глава, който има личен човек за пробване на храната. Той опитва от абсолютно всичко преди неговия шеф. Американският президент Барак Обама не обича червено цвекло и не желае то да фигурира в менюто на Белия дом. Френският президент Франсоа Оланд пък никога не е ял артишок, а Никола Саркози не е ял сирена. За сметка на това германската канцлерка Ангела Меркел обожава френската кухня и много често за обяд лети до Париж.


Със своите идеи членовете на клуба мога да влияят върху атмосферата и настроението на световните лидери. И така за срещата между Оланд и Меркел по повод 50-годишнината от френско - германското примирие (1962 г.) френските готвачи решиха да сготвят същото меню, което е било направено и за срещата между Шарл Де Гол и Конрад Аденауер при подписването на договора за приятелство. Сред поднесените ястията са били печено говеждо и макарони с малини, допълва БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни