Заобиколени от енергийни вампири

Свързани новини

08.02.2024 14:04

Как да се предпазим от енергийните вампири

Видян 2220 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Познавате ли хора, които само след кратко общуване с тях ви карат да се чувствате омаломощени и физически, и психически? Дали защото непрекъснато търсят внимание и емоционална подкрепа, държат се недопустимо грубо или играят ролята на вечната жертва, общото между тях е, че са енергийни вампири. Те нямат остри зъби и мистичен чар като вампирите от книгите и филмите, но умеят да изсмукват силите ви до степен, че дори да не можете да се противопоставите.


В тази книга Томас Ериксон, автор на световния бестселър „Забиколени от идиоти“, описва различните видове енергийни вампири и предлага лесно приложими техники, които да ви помогнат да се справите с изтощителните контакти.


Томас Ериксон е водещ специалист и консултант по комуникация. Той съветва различни организации и обучава мениджъри на големи компании. Автор е и на няколко книги за общуването, като първата от тях – „Заобиколени от идиоти“, се превръща в абсолютна сензация не само в родната му Швеция и останалите скандинавски страни, но и в редица други държави. Сред тях е и България. До момента в световен мащаб от нея са продадени над 1 милион и половина екземпляра, а правата са купени в 39 страни.


На 13 февруари със знака на „Хермес“ излиза „Заобиколени от енергийни вампири“, която също има голям международен успех . Ето и малък откъс от книгата: Как да забележите енергийния вампир? Понякога нищо не върви както трябва. Абсолютно нищо. Без значение какво правите – всичко, до което се докоснете, просто се разпада. Всичко се обърква. Каквито и усилия да полагате. То пак се обърква. За щастие, има и дни, в които нещата като че ли се нареждат малко по-добре. Животът си върви и вие действително постигате много.


Не ви заплашват надвиснали катастрофи, макар че може би ви се иска положението да бе още по-добре. А има и такива дни, в които всичко е като по мед и масло. Изпълнени сте с вдъхновение, страст и мотивация. Откривате възможности, въпреки че само преди седмица всичко е било обвито в мъгла и отчаяние. Разбира се, това може да се дължи на времето, но е по-вероятно да се намирате в състояние на позитивен поток; да сте в зоната; планетите изведнъж да са се подредили хармонично – или пък просто има и такива дни.


В момента не е толкова важно откъде идва цялата позитивна енергия – важното е, че я има и че от това ви е хубаво. Тя нахлува във вас и ви изпълва и за няколко вълшебни мига вие осъзнавате колко просто е всичко. Чудите се защо досега не сте се сещали. Светът е, така да се каже, в краката ви. Трябва само да го направите! Усещането, че сте абсолютно непобедими. Осъзнаването, че можете да правите каквото поискате.


Разбили сте шифъра, намерили сте правилните първоначални ходове и енергията ви бликва. Това е моментът! Чувството, че успехът идва! Странното обаче е, че само десет минути по-късно – или половин минута по-късно – всичките ви пробивни идеи изчезват, изпаряват се. Всякаква мисъл за новото, светло бъдеще е станала на пух и прах. Големите ви амбиции са разбити. Възможностите, които допреди малко са ви изглеждали толкова обещаващи, изведнъж ви се струват абсолютно непостижими. Обзема ви пълно изтощение. Всичко е мрак и силите са ви напуснали.


В момента се чувствате неспособни на каквото и да е. Как е възможно да направите този преход от въодушевление и възхита към безрадостна празнота за броени минути? Къде отиде цялата бурна самоувереност и енергичност? Изтече необратимо по някакъв мисловен канал? И ако е така – кое го причини? Денят, седмицата, годината започна толкова страхотно, а сега всичко ви се струва безнадеждно. Отговорът е прост.Срещнали сте вампир. Вампир, чието призвание в живота е бързо и ефективно да унищожава мечтите на хората, като скрие от погледа им каквато и да е переспектива за светло бъдеще. Пътя ви е пресякъл енергиен вампир.


Енергийният вампир е мисловен натрапник, който сякаш живее, за да изсмуква енергията на хората.  Въпреки промяната в нагласата, вие знаете, че онова, което сте били планирали – новото бизнес начинание, пътуването, връзката, за която сте искали да кажете на някого, къщата в провинцията, която сте намерили, изобщо нещото, което ви е зареждало с онази невероятна енергия, – изобщо не е било лоша идея. Било е напълно реалистично. Просто в момента… дори не ви се мисли за него.


Някой е успял да ви убеди, че е безнадеждно.В резултат на това вие го прибирате в умствения си архив в папката „визии за бъдещето”. Ще изчакате. Може би някой друг път. Или пък никога. Идеята е успешно анулирана и може никога повече да не се върне. Всички ние носим в ума си безброй такива идеи като останки.......


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху