Свързани новини

03.01.2010 14:27

Как да се избавим от депресията след празниците?

Видян 2761 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки трети човек след отпуска страда от различна по степен депресия, сочат научни изследвания. Психологическият дискомфорт се получава, тъй като организмът ни възприема възобновяването на стария ритъм и работа като насилие.


Връщането към нормалния ритъм на живот е трудно след многото вечери, празненства и почивни дни по време на коледните и новогодишни празници. На всичко отгоре след обилното им поливане сме преяли, препили и без пари. Все неща, от които няма как да се почувстваме добре.


Как да се отървем от потискащите следпразнични настроения?


Според специалистите с малко усилия можете да се подготвите за работните дни след дългата ваканция. Първата стъпка е в последния почивен ден да си направите план, в който да отбележите приоритетите си за предстоящия делничен ден. Другият лек е гимнастиката, която ще ви раздвижи и ще ви избави от усещането за тежест в стомаха. И, разбира се, не забравяйте оптимистичните си мисли.


Ако въпреки това стартовата ви трудова седмица е мъчителна, не се отчайвайте. Просто пак си направете план за следващия ден. Нека той включва положителната  нагласа към заобикалящия ви свят. Сутринта пуснете любимата си музика, изпийте чаша билков или зелен чай или традиционното си кафе. Ако имате главоболие, помогнете си с допълнителен прием на витамини А, С и Е. Най-добре е те да дойдат от зеленчуци, плодове или лек коктейл от прясноизцедени сокове.


За да не се обремените в първите дни след празниците, задължително не пресмятайте колко сте се охарчили за трапезата на Коледа и Нова година и за подаръците. Със сигурност сте дали повече пари от предвидените, но какво от това. Вече сте го направили и сте зарадвали любимите си хора!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за