Свързани новини

09.01.2021 08:45

Как да печелим при говорене по телефона: Какво да правим с времето в карантина

Видян 3593 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Миналата година говоренето по мобилните ни и другите телефони и с всякакви други средства за комуникация се превърна в основен начин за общуване. Днешният ни лайфхак е посветен на това как да извличаме полза от цялата тази работа, защото и тук си има чалъми. Според изследванията на учените 2/3 от разговорите по телефона могат да се развият в пълноценно общуване и да доведат до срещи - делови и/или лични.
Опосредстваната от апаратите комуникация има някои клопки в сравнение с нормалната очи в очи. Имаме много по-малко време - според учените броени секунди, да направим добро впечатление, а от друга страна - липсата на директен контакт на една ръка разстояние прави човека много по-склонен да използва тежки думи и да къса връзки. Динамизъм обаче не означава бързо говорене, което трудно се разбира, защото това създава ненужно напрежение в търсения и убива шансовете ни да получим онова, което действително желаем.
Някои хора предпочитат този вид комуникация и от притеснение. А то е да не бъдат манипулирани. Всъщност обаче това е измамна сигурност.
Има няколко хватки, които да помогнат. Първо е владеенето на гласа. Високият регистър говори за психологически проблеми, за неувереност, за притеснение. Стремете се да уловите по-ниския регистър, с което ще внушите своята стабилност.
Постарайте се и за по-приятен тембър, без да е прекалено поставен или изкуствено звучащ гласът ви, защото това ще направи впечатление при последваща лична среща и ще разруши създаденото добро впечатление от непряката комуникация по телефона и създаденото посредством това предварително доверие.
Другият лайфхак е малко неочакван за мнозина - според психолозите и треньорите по шпионски техники като Йордан Начев, който е писал по въпроса и ни даде някои идеи по темата, няма нищо страшно, даже е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към