Свързани новини

18.12.2020 09:30

Качамакът е идеален за карантина - енергия без мазнини: Какво да правим с времето в карантина

Видян 1622 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Днешният ни лайфхак за времето в карантина е подчинен на модата за кето-диети. Малко са храните, които могат да дават енергия, без да съдържат мазнини. Точно такъв е качамакът. Смятан за селски у нас, в Италия например кубчета от жълтата хранителна смес от царевично брашно се сервират дори на изискани коктейли на улица Монтенаполеоне в Милано. В северната част на страната, особено в най-засегнатата и от двете вълни на коронавируса Ломбардия, чиято столица е градът на модата, това е традиционно ястие, както е и в съседната до румънските "мамалигари" северна България.


Италианските учени обнародваха в събота по първи канал на държавната телевизия РАИ още интересни данни за качамака, освен високата енергийност без мазнини. Оказва се, че царевичната каша има много полезни фибри. Много силно е нейното антихолестеролно действие, което е добра новина за многото хора у нас, които имат проблеми с равнищата.


Единственото, което се напомня във връзка с качамака е, че заради царевицата, той съдържа глутен. Сатанизирането на тази съставка обаче беше отречено от нутриционистите от цял свят. Защото едва под 1% от населението на света всъщност има проблем с глутена. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец