Свързани новини

01.10.2012 13:19

Извънземно-фараон шашна Египет

Видян 4237 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мумия на извънземно втрещи с размери 150 – 160 см. стресна египетския град Лахун, на 100 км от столицата Кайро. „Находката е намерена в малка пирамида на мястото където археолозите изследвали пирамидата на фараон Сенусерт ІІ“, разказва професор Виктор Лаубек от университета в Пенсилвания.


Саркофагът на Сенусерт II, египетски фараон от XII династия (Средно Царство), е намерен в пирамидата в Лахун, в оазиса Фаюм. Той е изработен от розов гранит, а стените на погребалната камера са червени. В камерата са намерени останки от дървена лодка, алабастрови и керамични съдове. Сенусерт II е управлявал от 1897 до 1878 г.пр.н.е. Той е изградил напоителна система в оазиса, построил град Лахун, известен на гърците като Кахун и некропол.


„Мумията на съществото, което изглежда като извънземно, датира на повече от 2000 години и изглежда, че е хуманоид. То има голяма глава, огромни очи и малко слабо тяло“, заяви източник от египетската страна, които е предоставил подробности и снимки на находката, но при условие, че се запази в анонимност.


Професор Лубек е на мнение, че останките са били много внимателно мумифициранаи и съхранени, като според него има сигурни индикации, че покойника е преминал през всички ритуали и процедури по встъпване в смъртта в Древен Египет.


Мумифицираното тяло е било погребано с голямо уважение и грижа, придружено от редица странни предмети, които археолозите и служителите в музея не могат да се идентифицират.


На гробницата има надписи, които показват, че това е бил съветник на фараона носещ името Осирунет, което в превод означава „звезда“ или „дошъл от звездите“. Около тялото били открити странни предмети, които археолозите все още не могат да идентифицират. Информацията бе потвърдена и от служител на египетският Отдел за антики.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво