Орлин Менкаджиев с проект за филм „Старецът на телефона“

Свързани новини

22.02.2022 13:02

Избраха финалистите на Наградата за кино 355

Видян 1736 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


За четвърта поредна година Фондация „Стоян Камбарев“ предизвика младите кино творци с нещо ново, смело и различно –НАГРАДА ЗА КИНО 355. 3-ма избрани кинорежисьора, трябва да заснемат, монтират и предадат 5-минутен игрален филм само за 5 дни. Оттам и заглавието: ТРИ -ПЕТ -ПЕТ! Кино състезанието за първи път се осъществява и с подкрепата на Столичната Община.


 


Младите филмейкъри на възраст между 18 и 30 години имаха пълна творческа свобода на тема, стил и жанр и само едно  условие – филмите им да бъдат с НЕОЧАКВАН КРАЙ. От множеството получени кандидатури, 10 полуфиналисти се бориха да продължат във втория етап.


 


Актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева успя да привлече един от най-успелите Европейски филмови продуценти Фабиан Гасмия за Председател на 13 членното международно жури на НАГРАДА ЗА КИНО 355 тази година. Редом до него в звездното жури като нов член застава Кърсти Бел от Goldfinch Entertainment, заедно с хитовия британски режисьор Бен Чарлз Едуардс.


 


Почетен Председател продължава да е легендарният Освалдо Де Сантис,  главен консултант на Paramaunt Pictures, а преди това цели 33 години Президент на Twenty Century Fox, Италия! Te,  заедно с постоянните членове на журито - все водещи продуценти и режисьори от Холивуд, Великобритания и България, избраха за финалисти - трима млади филмейкъри , които се отличиха с висока мотивация, оригинални идеи и силна страст за кино: АНТОНИЙ ХРИСТОВ с проект за филм  „Бълха“, Лола Маркова с проект за филм „Разговори с непознат“ и Орлин Менкаджиев с проект за филм „Старецът на телефона“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни