19.08.2015 10:48

„Ислямска държава” обезглави пазител на античен град

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Екстремисти от „Ислямска държава" са обезглавили известен изследовател на античния град Палмира, който от 50 години работеше в сирийския град, включително с международни археологически експедиции и ЮНЕСКО, съобщава КРОСС.


82-годишният Халед Асад е бил обесено на колона в центъра на града, съобщи за Reuters ръководителят на агенцията за древните паметници на Сирия.


Маамун Абдулкарим каза, че научил за трагедията от семейството на Асад му във вторник в града, който групировката контролира от май насам. Възрастният мъж е бил задържан и разпитван в продължение на един месец.


„Само си представете да бъде обезглавен учен, направил толкова много за това място и за историята, и след това да окачат тялото му на древна колона в центъра на Палмира...Присъствието на тези престъпници в града е проклятие и не вещае нищо добро за всяко късче древност там", допълва Абдулкарим.


Той обяснява, че Асад е публикувал в научни списание и през годините е работил с експедиции от САЩ, Франция, Германия и Швейцария. Преди градът да падне в ръцете на ислямистите, сирийските власти успяха да евакуират стотици древни статуи на безопасно място.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.