Свързани новини

28.01.2010 09:14

Има затворени пътища в Добричко

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в областите Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Хасково, Видин, Бургас и по високите места са заснежени със заледени пътни участъци, които се обработват и опесъчават, съобщиха от пресцентъра на СБА.


Поради снегонавявания все още има затворине пътища в област Добрич. Слаб сняг превалява в областите Ловеч, Шумен и Добрич. АМ "Тракия" и АМ "Хемус" са проходими при зимни условия , като продължава работата по разчистване на платната за движение в заснежените участъци.
Към 6:00 ч. тази сутрин преминаването през ГКПП "Кулата" и "Илинден" е без проблеми. Няма образували се опашки от автомобили. Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена (движението се осъществява през прохода "Вратник"), Етрополе-Златица и Върбишки.
Забранено е преминаването на МПС с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 т. през прохода Шипка. Срок до края на март.
Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан, Сливен-Стара река, Сливен-Ичера-Градец, Белово-Юндола, Велинград-Сърница и Пещера-Батак-Доспат.
Всички МПС трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през Дюлински проход и по отворените пътни участъци на област Добрич.
Товарните автомобили следва да се движат с вериги пред прохода Котел-Омуртаг. Поради снегонавявания са затворени следните пътни участъци в област Добрич: Вранино-Белгун, Конаре-Крапец. Опасност от падащи камъни и свлачища има по пътищата София-Самоков, Ботевград-Мездра, Кричим-Девин, Асеновград-Смолян, в района на Мечи дол, Козница, Кресненското и Искърско дефилета.
Ежедневно за времето от 5.30 до 8.50 часа и от 16.30 до 20.50 часа се забранява преминаването на товарни автомобили с тегло над 10 тона от Перник за София през квартал Владая. От 1 ноември 2009 г. до 1 март 2010 г. всички МПС трябва да се движат с включени къси светлини и през светлата част на деня.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Красотата и нежността ще са нещо важно за вътрешния ви свят

Красотата и нежността ще са нещо важно за вътрешния ви