Свързани новини

11.06.2012 12:31

Групата Фемен протестира с вибратори и нацистки атрибути

Видян 5540 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Активистки на украинската група Фемен излязоха на протест срещу проституцията и сексиндустрията на прочутата хамбургска улица Рипербан, където е съсредоточен нощният живот и забавленията в пристанищния немски град. С прибрани руси коси и ледени лица трите протестиращи дами изразиха своето недоволство, като прибягнаха до един символите, които най-силно смущава германците - националнсоциализма. И трите имаха нарисувани хитлеристки мустачки, окачени на слабините вибратори, а десните им ръце бяха протегнати в прочутия поздрав на нацизма. Проституцията е фашизъм и Сексуалното робство е фашизъм пък бяха два от слоганите,


изписани върху телата им. Групата Фемен се превърна в истинско социално явление първо в родната си Украйна, а след това и в още няколко страни. Дамите от организацията имат зад гърба си вече десетки подобни голи прояви в подкрепа на всекивъзможни каузи. През април например отново полицията разтури протест срещу Чернобил, през юли няколко девойки се размятаха пред Парламента в Киев. Голите украинки обаче се прочуха най-вече с една от първите си демонстрации - срещу Владимир Путин, когато момичета издигнаха призиви като Украйна не е метреса, Шампионе по джудо, бори се с други и т.н. Съвсем наскоро, по време на президентските избори в Русия, три членки на Фемен отново изразиха недоволството си от непрозрачния вот и се опитаха да откраднат една от изборите урни в Москва. Фемен-ките минаха и през България през януари. У нас, пред Народното събрание, три голи момичета се обявиха срещу насилието над жени и раздадоха няколко тупаника срещу случайно присъстващи мъже. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.