Свързани новини

26.10.2009 17:47

Глобяват до 5 бона в Морската на Бургас за куче без намордник

Видян 2064 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разходката с домашен любимец в морския парк на Бургас вече не е толкова приятна и релаксираща. Особено за десетината бургазлии, които платиха за нищо не струващо досега удоволствие солено, жалваха се пред 19` някои от пострадалите. Те били първите жертви на пренаселената с общински служители и полицаи Морска градина, защото са извели кучетата си без намордник. Всеки от тях лишил скромния си бюджет от 100 лева, размерът на глобата за проявеното нехайство. На нарушителите им било казано, че дори трябва да са радостни, защото в местната Наредба за опазване на обществения ред, санкцията е като безкрайно разтеглен локум – в размер до 5 000 лева.


Преди дни пенсионер се радваше с четирикраката си улична превъзходна на оскъдната топлина и последните слънчеви лъчи. Старецът с охота разказа как заедно със своя  любимец си похапват от неговата консерва. Ама парите не стигали вече и затова.


Стопаните на кучета веднъж плащат за тях по Наредбата за местните такси и цени на услугите и втори, но не последен, глоба за замърсяване. В арсенала на нарушенията влизат още парични санкции за повода, който бил несъразмерим като дължина с породата, и затова, че по време на разходка стопанинът не се сетил да вземе имунизационния паспорт на кучето си, както и намордника. Последното противоречи на законовите изисквания за защита и хуманно отношение към животните. И със самото администриране на другия Закон за управление на етажната собственост, където четирикракото се определя като член от семейството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец