Гергана Николаева, Зорница Иларионова-цигулка и Мартина Табакова-пиано, изпълниха заедно и заснеха видео клип на една от най-красивите песни на Шуберт - Аве Мария

Свързани новини

31.03.2022 10:16

Гергана Николаева, Зорница Иларионова и Мартина Табакова с видео за 225 години от рождението на Франц Шуберт

Видян 2372 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Навършват се 225 години от рождението на Франц Шуберт.

И по този повод оперната певица Гергана Николаева, Зорница Иларионова-цигулка и Мартина Табакова-пиано, изпълниха заедно и заснеха видео клип на една от най-красивите песни на Шуберт - Аве Мария.


В навечерието на Великден тези момичета чрез музиката застават пред вас-публиката, да се помолят за МИР.


За онзи световен мир, за който често сме забравяли, а сега той е най-важният.


Гергана Николаева е мецосопрано и е позната като оперната певица, която срещна Поп музиката и класиката в България. През 2016 тя издава кросоувър албум с едни от най-познатите български изпълнители - Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Дичо, Камен Воденичаров, Лео, Тони, както и Берковската Духова Музика.
Гергана Николаева е и солист на Преставителен ансамбъл на Въоръжените сили.


 


Финалист е на международния бароков конкурс за оперни певци „Ritorna Vincitor“ в Еркулано, Италия през 2009. Гергана е номирана за „Кристална лира 2017г.“ , получава специалната награда на Съюза на Македонските музикални дейци – 2017, а през 2019 е с номинация за “Жена на десетилетието“ и всичко това за албума „Pop meets Classic”, който е първия по рода си кросоувър в България. Създател е на уникалния музикален формат „Всеки може да пее... с Гергана Николаева“ и автор на „Събудих се и беше утре“ – книга, в която поезията се среща с рецептите на Лео Бианки.


 


През юли можете да видите Гергана в мюзикъла Парижката Света Богородица в операта в Стара Загора.




Зорница Иларионова завършва с отличие НМУ в София в класа по цигулка на своята майка Благородна Танева, продължава образованието си в Кралската академия за музика „Кралица София“ в Мадрид, както и в класа по цигулка на проф. Марио Хосен в НБУ, специализира при именития проф. Захар Брон. Още докато учи, започва активно да концертира у нас, в Испания, Швейцария, Австрия, Франция, Германия, Турция.


 


 


През  2020 Зорница спечели приза на публиката „Музикант на годината 2019”, при това в две категории –  „Активна творческа дейност“ и „Ансамбъл на годината“ – в дуо с пианистката Мартина Табакова. Носител е на първа награда от Международния конкурс за млади изпълнители в Москва, на Международния конкурс „Леополд Белан“ в Париж. Носител на голямата награда от Международния конкурс за млади изпълнители “Охрид”, както и на престижния конкурс „Rudolf Bashai“ в Санкт Петербург.


 


Мартина Табакова


 


От 5-годишна свири на пиано и завършва НУМСИ „Панчо Владигеров“, а след това се дипломира и с магистърска степен от НМА „Проф.Панчо Владигеров“, София.


 


Израства професионално и творчески благодарение на педагозите проф. Дмитрий Башкиров и Марина Капацинская. Участва в майсторските класове на Борис Блох, Жан-Бернар Помие, Паоло Поличе, и други. Лауреат е на Национални и Международни конкурси, между които Carl Filtsch International Piano Competition, Tkaczewski International Piano Competition, International Moscow music competition, International music competition LÈOPOLD BELLAN,[2] IMKA, MAGIC, „Панчо Владигеров“, „Светослав Обретенов“, „Музиката и земята“, „Димитър Ненов“[3] и др.


 


Мартина Табакова и Зорница Иларионова са носители на престижната награда “Музикант на годината” в категория “Ансамбъл на годината” 2019 на Българското национално радио.




Тези красиви дами ще участват заедно в концерт на 26 април 2022, вторник, Централен военен клуб, 19:30
Концерт по повод 225 години от рождението на Франц Шуберт.


 


Концертът е част от ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ – 22-ро издание.
Със специалнлто участие на Марио Николов - тенор и Кристиян Чернев - виолончело.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.