Юбилейната вечер на доайена на съвременната българска лирика ще се състои на 14 декември (четвъртък) от 17:30 ч. в зала „Надежда“ на Столична библиотека.

Свързани новини

12.12.2023 15:36

Георги Константинов отбелязва 80 г. в Столичната библиотека с премиера на две нови книги

Видян 1125 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

80 години високосен живот, посветен на изящното слово, ще отпразнува поетът и голям приятел на Столичната библиотека Георги Константинов. През последното десетилетие той винаги е предпочитал библиотеката на София за представянията на новите си книги и този път също акцент на честването ще бъде премиерата на новата стихосбирка „Живея високосно”, събрала около 100 стихотворения, писани през последните 2-3 години. Читателят ще се срещне с вълнуващи творби, написани мъдро и живописно, с характерното за автора съчетание от искрена емоционалност, чувство за хумор и неповторим усет за съвременност.


Юбилейната вечер на доайена на съвременната българска лирика ще се състои на 14 декември (четвъртък) от 17:30 ч. в зала „Надежда“ на Столична библиотека.


По време на поетическата премиера ще бъде презентирана и новата му весела и пъстроцветна книга за най-малките „Котка пешеходка”. Поетът ще бъде представен от литературния критик Владимир Игнатов.


Георги Константинов е автор на 80 книги и един от най – превежда-ните съвременни български поети. Носител е на всички национални лите-ратурни награди за поезия. Стиховете на Георги Константинов са едни от най-харесваните от авторите на песни, по негови творби са написани повече от 200 популярни и обичани песни. Затова в премиерата ще вземат участие известни певци и музиканти, вдъхновени от словото му - рок легендата Кирил Маричков, пеещият артист Симеон Владов, бардът Румен Спасов, д-р Христо Деянов и др.


Споделете завладяващата поезия на Георги Константинов в авторско изпълнение и любими песни по негови стихове на юбилейния му рецитал в Столична библиотека!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог