Свързани новини

20.04.2009 16:47

Гадателят на Бойко влуди над 300 000 души

Видян 3259 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

117 хиляди жители на Хасково не мигнаха цяла седмица и похарчиха луди пари за застраховки на имущество и за палатки, в които прекараха Великден. 300 000 души в областта, чийто център е градът и милиони в съседните региони Пловдив, Стара Загора и изобщо в цяла Южна България трепериха заради предсказанията на любимия астролог на Бойко Борисов – Емил Лещански.
Незнайно защо той беше предсказал, че навръх Великден – на 19 април в 4 часа сутринта ще има разрушителен трус от 6-а степен по скалата на Рихтер, последван от още два същия ден. Слава Богу, това не се случи!
Човекът, с чийто хороскопи неформалният лидер на ГЕРБ споделя, че започва деня си и на когото вярва, може да бъде изправен на съд от хората в Хасковска област за създаване на паника сред населението, заканиха се те пред Националното радио и Нова телевизия.
Според в. Сега от малък мислят Лещански за луд, но той се интересува от звездобройство.  През 1970 г. се запознава с Луиджи Росито, който по признания на Емил, цитирани от сайта chudesa, бил първият астролог у нас. Около него имало група от 15-ина души, в която влизал и младият в онези години Лещански. Другият му наставник бил Максим, който пак по твърдения на Емил, правел хороскопи за Людмила Живкова.
По собствените признания на гадателя: ”Много от членовете на групата влязоха в психиатрични клиники”, което той обяснява с проблеми с милицията и съда по соцвреме.
Самият Лещански, преди да започне да прави хороскопи за пресата, е бил заварчик, стругар и фотограф. Почувствал стремеж към езотеричното, той се хванал не само със звездобройство, но също с нумерология и предсказания.
Окултистът смята, че поради странните за соца хобита са го изключили от гимназията и зорлем са го сложили в графата “пролетариат”. В края на Живковия режим вече се е издигнал и не работи в завод, а в Българската фотография като копист.
Там го заварила голямата промяна, но пак тя две години по-късно го оставила безработен. Това го накарало да превърне астрологията от хоби в занаят и да започне съставяне на хороскопи за вестниците.
Чрез тях достига завидно доверие и популярност, въпреки че често предсказанията му са мрачновати. Става фаворит и на Бойко Борисов.
А дали Лещански би могъл, ако генералът дойде на власт, да се превърне в негов доверен съветник, както Распутин на последния руски цар?
Времето ще покаже...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци