Свързани новини

03.02.2009 18:04

Французите отличници по дизайн

Видян 1876 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ситроен окупира финалите за най-красив автомобил


Миналата седмица 19` ви запозна с безспорното лидерство на италианците при суперлуксозните спортни автомобили. Тогава стана дума за приза за най-красив автомобил за 2007 г., който бе присъден на Ламборгини Revengton. Наградата за 2008 г. обаче вероятно ще се изплъзне от ръцете на дежурните отличници в дизайна и ще остане във Франция, където между впрочем на 10 февруари ще се състои церемонията за най-красивите возила. Както е известно отличия се връчват за няколко категории, но само един от победителите в тях ще бъде удостоен с голямата награда. Сред претендентите най-сериозно присъствие и шансове за успех имат именно французите, които отчитат рекорден брой на своите возила, стигнали до финала.
Общо 4 са номинациите за най-красив сериен автомобил. Представителят на Ботуша Алфа Ромео MiTo ще мери сили срещу двама претенденти от страната на Балзак, а именно Ситроен C5 и Рено Laguna Coupe. В битката ще участват и японците, представени от Инфинити G37 S Coupe. За най-привлекателен интериор Алфата и Ситроенът отново ще мерят сили, само че в компанията на Мерцедес CLC и Волво XC60. Пак дизайнерите на Ситроен, които присъстват в почти всички категории са попаднали при фаворитите за най-хубав концептуален автомобил, но този път с модела си GT. Финалисти в тази категория са още СААБ 9-X Air, Мазда Kiyora, БМВ Gina Light Visionary. При суперлуксозните място са намерили Мазерати А8 CGS Berlinetta, Бугати Veyron Grand Sport, Лотус Evora и БМВ 750i. Масираното присъствие на французите в експозицията на най-красивите в Париж, ще засвидетелстват още Hypnos на Ситроен, спортното GT на Пежо, както и „лъвчетата“ RC Hybrid4, RC Hybrid3, 908 RC Hybrid. Компания на сънародниците си ще правят Ze Concept и Ondelios на Рено.


Баварските резачки не признават кризата


Спортните версии „М“ на БМВ на пук на финансовата криза и срива  на автомобилните пазари регистрираха бум на продажбите. След като баварският концерн остави зад себе си в началото на 2008 г. основния си конкурент Мерцедес, обяви поредното си постижение, а именно 50% повече закупени лимузини от мускулестата версия „М“ спрямо 2007 г. С особени заслуги за постижението е отличена новата 3-та серия. От общо 24 186 реализирани продажби (за 30 години само през 2002 г. са повече), 18 000 са на М3. От по-големия брат М5 са изтъргувани 2 465 коли, от купетето и кабриото на М6 – 2 260, а от модификацията Z4 M – 1 438.
Новината не може да бъде подмината току така, като се отчете общата картина в сектора. Изключвайки ръстът от 7,9% при най-продаваните в Германия Golf и Jetta на Фолксваген, положението е меко казано трагично. 7,8 на сто е спадът на покупките на Стария континент  (рекорд за последните 15 години). Изключенията се броят на пръстите на едната ръка, но и ние попадаме сред отличниците. През миналата година у нас за закупени 58 хил. нови коли, или с 8% повече от 2007 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог