Свързани новини

12.07.2009 12:14

"Forbes" направи класация на най-здравословната храна

Видян 2420 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Списание "Forbes" публикува класация на най-полезните за човешкото здраве храни, независимо от географския им произход, кулинарна традиция или лечебни диети, информира БГНЕС.


Към тези храни спадат ягодите, орехите и бобовите продукти, влизащи в менюто на всички дълголетници, отбелязва РИА "Новости". А сокът от нар, съдействащ за понижаване на кръвното налягане и борбата с раковите клетки, е определен за "природна виагра".
"Forbes" опровергава предпазливото отношение на авторите на редица популярни диети към месото, твърдейки, че натуралното животинско месо, отгледано на зелените пасбища, е един от най-здравословните и необходими за живота на човека продукти. Прясното мляко и яйцата, а също така уловената в океана, а не отгледана в рибарници, сьомга също доставят жизнено важни компоненти за човешкия организъм.
Списанието припомня, че в света няма "лоши" зеленчуци, отбелязвайки особено питателната ценност на зелето, независимо дали става дума за обикновено, брюкселско или броколи. Ябълката, чиято целителна сила е проверена през хилядолетията, е на върха на плодовите предпочитания. Лукът е чесънът се препоръчват на всички, които се грижат за своето дълголетие. И естествено сред напитките палмата на първенството държи елексирът на здравето – зеления чай. Всички изброени продукти трябва да се консумират в прясно състояние, като се подлагат на минимална обработка, за да се запазят целебните им свойства, съветват от "Forbes".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,