Много от най-добрите филми в света за последната година, които не са блокбастъри и не попадат в мащабното разпространение у нас могат да бъдат видени на голям екран само на София филм фест
01/03

Свързани новини

21.03.2022 09:46

Филми с по 2 номинации за Оскар на СФФ

Видян 1774 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Много от най-добрите филми в света за последната година, които не са блокбастъри и не попадат в мащабното разпространение у нас могат да бъдат видени на голям екран само на София филм фест. Сред тях е носителят на Златната палма Титан, както и още два кански бисера.


 


Единият е японският Карай колата ми, който е номиниран за Оскар тази неделя в две категории – най-добър филм и най-добър чуждоезичен филм.




Елегантният разказ по Мураками е за странен любовен триъгълник, в който актьор губи живота на съпругата си, но ненадейно открива нова муза в едно момиче – шофьор. Можете да го гледате в четвъртък вечер в Одеон и в събота в Дома на киното.



Другият е Историята на жена ми – на английски е игра на дума The Story of my Wife – в сряда в Евросинема можете да гледате наистина увлекателен разказ за капитан, който хазартно избира съпруга, като се басира, че ще вземе първата жена, влязла в заведението, където седи с приятел. Филмът е за една щастлива любов, която се превръща в кошмар.





С 2 номинации за Оскар – за анимационен и за документален филм е датският Бягство.



Сред другите интересни заглавия е Спенсър за лейди Даяна, който можете да видите във вторник вечер в Дома на киното. Хит е и Висша мода с Натали Бай в четвъртък вечер в Люмиер и в неделя вечер в Дома на киното.




Любопитен е Вкусно – игрален филм със сюжет за висшата френска кулинария в четвъртък вечер в Дома на киното и на 30-и в Одеон, както и Великата свобода в петък вечер в Дома на киното.




Българският филм, отличен с награда на София филм фест Рибена кост се излъчва в четвъртък вечер в Сине Гранд и в петък вечер в СУ, Златан на 31-и вечерта в Дома на киното и още много.




Борис Ангелов  


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева