17.09.2015 15:52

Европейските дни на наследството очакват посетители този уикенд

Видян 1422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 19 и 20 септември за пореден път жителите и гостите на София ще могат да станат част от инициативата Европейски дни на наследството 2015.


След успеха на последното издание, Столичната община, Министерството на културата и Френският институт в България обединяват отново усилията си в столицата. Така над 23 знакови здания ще отворят своите врати и гражданите и гостите на София ще имат уникалната възможност да посетят забележителности с висока символика и история, чиито достъп по принцип е труден или затворен за широката публика.


За кампанията са предвидени и турове с екскурзовод. Определени са три културни маршрута с продължителност 2-3 часа: Ларгото, Св. София и Толерантна София. Всеки един от тях е с водач, професионален гид на български.


Информация за участващите обекти, сгради и институции, както и техните адреси и определените за посещение часове, е публикувана в специално направена за събитието брошура и на интернет страниците sofiaculture.bg и institutfrancais.bg.


Европейските дни на наследството в България 2015 продължават в периода от 24 до 27 септември със серия събития в цялата страна.


На 19 и 20 септември, по време на тазгодишното издание на кампанията, във всички участващи европейски страни, желаещите ще имат възможността да посетят хиляди исторически и културни обекти, които рядко са достъпни за публиката.


 Първите дни на културното наследство са организирани през 1984 г. във Франция и от 1991 г. стават като общоевропейска инициатива. У нас кампанията стартира през 1999 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби