Свързани новини

07.12.2009 18:06

Единици са сградите с общи събрания в София

Видян 1896 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В София, където в режим на етажна собственост са близо 45 хиляди жилищни сгради, проведените събрания се броят на пръсти“, каза за 19` общинският съветник Вили Лилков. Той е категоричен, че в много малко от столичните райони  е създадена адекватна реакция за прилагането на Закона за етажната собственост. Пред кметовете не са заявени документи за вписване, няма единен регистър. Не е изградена и единна система, по която да се извършва известяването на собствениците. Не на последно място общините не са заделили финансов ресурс и хора за прилагането на закона, посочи Лилков. Общински служители би трябвало да помагат и при свикването на събранията, за които алармира регионалният министър Росен Плевненлиев, смята съветникът.  


В петък Плевненлиев съобщи по време на парламентарния контрол, че само 2% от всички сгради, които трябва да свикат общо събрание за етажната собственост, са сторили това.


Според него се налагат промени в закона, с които да бъде удължен срокът за провеждането на тези събрания. В момента текат трите месеца допълнителен период, в който районните кметове трябва да свикат общи събрания в блоковете, но по думите му това няма да е възможно да се случи навсякъде.


Във връзка с приложението на Закона за етажната собственост Лилков каза още, че общинският съвет трябва да изготви наредба, която да определи кои са прилежащите части към блоковете.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак