Свързани новини

05.10.2012 12:43

Двама сомелиери са претендентите за Чашата на триумфа на Катаржина Естейт

Видян 2062 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама, от общо четиримата финалисти от националния конкурс Сомелиер на България 2012г., ще претендират за трофея Чашата на Триумфа на Катаржина Естейт. След оспорвана надпревара на седмия по ред конкурс за най-добър сомелиер на годината и равен брой точки, до финала стигнаха Георги Михов от ресторант Резиденс, София и Вихрен Велков от Четири сезона, Новотел Пловдив. В регионалните кръгове на конкурса, който стартира от месец март, се включиха около 50 сомелиера от цяла България. За последния етап на конкурса се класираха Живка Тренчева  от ресторант Пасторан и Георги Михов – ресторант Резиденс, София;  Вихрен Велков, ресторант Четири сезона, Пловдив;  Владислав Димитров, ресторант Голдън Тюлип, Варна.  Те бяха оценявани от 10 членно компетентно жури от Българската асоциация на сомелиерите и преминаха през няколко кръга на оценка. По време на изпита сомелиерите дегустирха два вида бяло и червено вино с цел разпознаване на сорта, годината на производство и регион;  отгатване на 7 вида високоалкохолни напитки в непрозрачна чаша, разпознаване в чаша от черно стъкло на  бяло и червено вино – аромат и вкус; разливане на шампанско, декантиране, дегустация на френско шампанско и българско пенливо вино, препоръка на подходящо вино към храна от петстепенно меню и накрая петминутно есе на тема IN VINO VERITAS.


В рамките на един месец ще се проведе допълнителен тур между двамата финалиста за излъчване на победител, който ще представи България на  Европейското първенство през 2013 г.


По време на официална церемония в Кемпински хотел Зографски, финалистите получиха грамоти и селектирани вина от ВИ „ Катаржина Естейт”, а Красимир Коев, изп.директор на „Агенцията по лозата и виното” връчи плакет на Мария Йорданова, председател на БАС . Почетното признание е подписано от министър Мирослав Найденов и е за заслугите на асоциацията за популяризирането на българското вино и приноса за развитието на сомелиерството в България.


На елегатния коктейл , организиран от „Катаржина Естейт” присъстваха над 400 почитатели на вината на избата. Те имаха възможност да дегустират реколта 2011 от червените вина , както  Еncore Malbec и Le Voyage – Cabernet Franc & Syrah – новите брандове на Катаржина Естейт. На прекрасната музика на Румба Афисионадо и гурме хапките се насладиха куп известни личности – певците Силвия Кацарова и Богдан Томов, бившият шеф на магистрална полиция Красимир Занев, главният тамплиер Румен Ралчев и съпругата му Магдалена, режисьорка на хитовия филм "Още веднъж за любовта”, Антон Краус, гл. архитект на София Петър Диков и др.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв