Свързани новини

14.10.2008 17:12

Доживяхме кисело мляко “Култура”

Видян 4550 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кофичка кисело мляко. Първата асоциация е пенсионер. И за съжаление изобщо не е защото у нас киселото мляко е символ на дълголетие,а защото е евтино и е основно перо в бюджета на третата възраст. Цената обаче няма да обсъждаме, а съотношението претенция- естетически вкус и качество - добро мнение за купувача. Става въпрос за продукти на "Бор Чвор ЕООД" - фирма с дългогодишен вече опит в млекопреработването,особено за нашите условия. Била е даже обект на студетско творчество, когато младежите са ги обучавали за проблемите на нашите предприятия и критериите на ЕС.


Студентът Иван Борисов Ангелов е анализарал обстойно "Бор Чвор" и доколкото разбирам разочарования, освен че не произвеждат сладолед, няма особени.От самата фирма пък уверяват, че "по линията на целия производствен цикъл се осъществява непрекъснат контрол на чистотата и качеството на продуктите. Всяка партида готов продукт се анализира преди да достигне търговската мрежа."


На практика какво имаме в търговската мрежа?


Вкусно наистина мляко за масленост 0,1% наречено обаче "Култура", а също и"CULTURA" с игриво обкръжаващото лого "за да бъдете в линия" и силует на гола дългокрака и дългокоса девойка, така както ги рисуват в шести клас.


В червено е отбелязано наличието на bifitobacterium lactis+ Са . Има и една снежинка с надпис "обичам на студено".


Над снежинката е уверението, че това е "продукт,който се грижи за Вашето здраве и красота". Има и ред други надписи и надписчета. Просто го вижте. И да коментират дизайнерите.


Това, което със сигурност може да каже обикновеният потребител е, че едва ли би си купил такова мляко, освен ако не са му го препоръчали приятели, или ако няма специални изследователски наклононости.


В сайта на "Бор Чвор"е написано,че това мляко е без холестерол, но сигурно не са го обновявали скоро. Слава богу, няма място на кофичката и за това недоразумение.


 "Хипноза" е мляко с 2% или 4,5% масленост и е в още по-умопомрачителна опаковка. Но особеният дизайн може и това да цели. Нали става дума за "хипноза".


Професор Христо Мермерски, един от най-известните ни специалисти в аграрната сфера и храненето, винаги е твърдял, че сред истинските кисели млека на българския пазар, които никак не са много, е и продукцията на"Бор Чвор".


Толкова по-жалко за тези, които не знаят това. А може пък във фирмата да смятат,че българските потребители на кисело мляко (основно пенсионери според шаблона) без друго са с лош вкус. Или това им е последната грижа - как изглежда стоката,която могат да си позволят. А това е още по-жалко.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби