Свързани новини

06.10.2014 14:10

Дизайнерски базар в Полиграфическия

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

28 години след като Анди Уорхол превръща Absolut в легенда, създавайки оригинална попарт творба, вдъхновена от бутилката, шведският бранд пренася произведението му върху култовата й форма. Специалната лимитирана бутилка е създадена съвместно с The Andy Warhol Foundation и ще бъде представена на серия от креативни събития, oбединени под името The Spirit of Warhol, които пренасят духа на художника по целия свят. В България официалната премиера на Absolut Warhol ще се случи на специално парти на 11 октомври (събота) в подземния паркинг на Полиграфическия комбинат.


Събитието, организирано съвместно с New Electronic Sessions, ще стартира с нощен базар, представящ водещи български дизайн брандове като 45 Street, GOLOKA, Jina Shoevska Accessories, Blok Shop, Stinky, СОФТ, 38, ШОНА, Гроздан Михайлов, Temper Boards, Шевица и специалната линия от дрехи и аксесоари с оригиналния Absolut Warhol дизайн. Анимациите и визуалната част на партито са поверени на пловдивския колектив Мелформатор, които ще се грижат и за музиката и заедно с Vajarov & Paci Pac Pac ще обединят плейлисти, за да събудят духа на Andy Warhol. Освен да видят новия дизайн на лимитираната бутилка и да опитат от новите Spirit of Warhol коктейли, вдъхновени от попарта, всички посетители ще могат да споделят таланта си със света в Andy Warhol Art Exchange и да спечелят награди. Партито е на бул. „Цариградско шосе“ 47 с вход свободен, а базарът отваря врати още в 19:30 .


В началото на октомври Absolut представи Andy Warhol Art Exchange - най-голяма онлайн платформа за обмен на изкуство, вдъхновена от проекта Absolut Warhol, който продължава колаборацията на шведския бранд с най-известния попарт художник в света oт 1986 г. насам. Дигиталната платформа дава възможност на участници от целия свят да покажат креативния си потенциал и да спечелят творба на артист от друга точка на света. В oбмена участват много известни артисти от различни държави и континенти, а в края на годината един от всички участници в Art Exchange ще стане собственик на истинско оригинално произведение на самия баща на попарта Andy Warhol.


Новата лимитирана бутилка Absolut Warhol бутилка е черна, със сини, розови и жълти детайли, репликирайки оригиналната творба на Warhol, посветена на бутилката. Тя е резултат от най-известната и значима арт колаборация в дългогодишната история на култовия шведски бранд, поставила началото на дългосрочния ангажимент на бранда към изкуството. Процент от продажбите на лимитираната бутилка в целия свят ще бъдат дарени на Andy Warhol Foundation за подкрепа на млади и обещаващи дигитални артисти.   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което