Тази година журито на юбилейното издание на фестивала ще бъде председателствано от ирландския режисьор Джим Шеридан и филмовия продуцент Софи Уотс

Свързани новини

07.07.2022 13:51

Дарина Павлова награждава Спайдърмен в Иския

Видян 1399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


За 20-ти пореден път в красивия пристанищен град Иския (Италия) от 10 до 17 юли ще се проведе Ischia Global Fest 2022, който събира знаменитости от световната филмова и музикална сцена. Тази година журито на юбилейното издание на фестивала ще бъде председателствано от ирландския режисьор Джим Шеридан и филмовия продуцент Софи Уотс.


„Горди сме, че две големи личности от света на киното ще са част от световното филмово лято. Още повече, когато празнуваме 20-та годишнина на Ischia Global Fest. Сякаш беше вчера, когато през 2003г. няколко ентусиасти стратирахме фестивала“, заяви в съобщение до медиите музикалния продуцент Тони Ренис и британската актриса Труди Стайлър (съпруга на Стинг), едни от президентите на форума. 73-годишният Шеридан ще се завърне за втори път край бреговете на Капри, след като през 2009г. получи в Иския наградата „Легенда на киното“. Сред неговите шедьоври се открояват филмите „Моят ляв крак“ (с два „Оскара“) и „В името на Отца“ (със седем номинации за Оскар).


В последните години той продуцира документални и късометражни филми, а в момента работи по 5-сериен тв сериал „Локърби“, в който се разказва за съдбата на д-р Джим Суайър, загубил дъщеря си Флора по време на терористичната атака. Софи Уотс е филмов и медиен продуцент, тя ще остане в историята като единствената жена във филмовата индустрия, изградила холивудско студио от нулата. Заедно с Робърт Симондс основава компанията STX Entertainment, която в момента се оценява на 2,5 млрд. долара. На по-късен етап продава дела си във филмовото студио и работи по собствени медийни проекти. През 2021г. Уотс стартира партньорство с легендарния боксьор Майк Тайсън и обяви, че ще бъде изпълнителен продуцент заедно с Мартин Скорсезе на сериала „Тайсън“, който ще бъде режисиран от Антоан Фукуа.  Една от най-големите звезди край бреговете на Капри ще бъде Андрю Гарфийлд, станал световноизвестен с ролята си на Спайдърмен. Той ще получи наградата Ischia Legend Award по време на финалната гала вечер в Иския. 39-годишният американски актьор е участвал в култови филми като: „Социална мрежа“, „Невероятният Спайдърмен“, „Спайдърмен:Няма път към дома“, „Дишай“, „Очите на Тами Фей“ и музикалния филм „Тик, так…бум“, който му донесе Златен глобус за най-добър актьор в мюзикъл или комедия. В продължение на 4 години Андрю имаше връзка с американската актриса Ема Стоун, с която се запознава през 2011 по време на снимките на „Невероятният Спайдърмен“. Американката Хейли Бенет също ще пристигне на зеления остров за откриването на фестивала.


Бенет, която също е и певица, нашумя с прочутата си интерпретация като Роксана в музикалния филм „Сирано“(номинации за „Оскар“, „Златен глобус“ и БАФТА) на режисьора Джо Райт, който е неин партньор и в живота. Актрисата е популярна и с участието си във филмите „Текст и музика“, „Колежът“, „Момичето от влака“ и „Великолепната седморка“. Известният британски филмов режисьор Джо Райт ще бъде удостоен в Иския с наградата Ischia Luchino Visconti Legend Award. Райт е режисирал супер успешните продукции „Гордост и предразсъдъци“, „Ана Каренина“ и „Изкупление“.


С огромен интерес край бреговете на Капри се очаква пристигането на младите звезди Матео Бочели и Майкъл Ричърдсън. Матео е син на Андреа Бочели, а Майкъл е наследник на холивудските актьори Лиъм Нийсън и Наташа Ричърдсън. Двамата актьори ще получат наградата “Golden boys” за дебют в киното на специална церемония на 14 юли. 24-годишния Матео се разписа с малка роля в новия филм на Джордж Милър „Three Thousand Years of Longing“, а освен това изпълнява и песента към саундтрака на продукцията. Премиерата на лентата бе на фестивала в Кан, а Бочели дефилира по червения килим заедно с Тилда Суитън и Идрис Елба. Освен актьор, той е и певец, наследил таланта на световноизвестния си баща, с когото дебютира на сцена през 2019 на фестивала в Сан Ремо.


Майкъл Ричърдсън ще представи за първи път на фестивала премиерния филм с негово участие „On Our Way“ на режисьорката Софи Лейн Къртис. В лентата той си партнира със своята баба Ванеса Редгрейв и филмовата легенда Франко Неро. На фестивала край бреговете на Капри ще бъде отличен и полския ветеран, 85-годишният режисьор Йежи Сколимовски, който тази година си тръгна с голямата  награда на журито на фестивала в Кан за филма си „Йо“. Сколимовски ще получи приза Ischia Luchino Visconti Legend Award в компанията на 22-годишния актьор Лоренцо Дзурдзоло, който играе в неговия филм заедно с Изабел Юпер. Освен актьор Лоренцо е и новата модна икона на Италия, а пробива му в киното е благодарение на ролята му в хитовия сериал на Netflix „Baby”. Очаква се по време на фестивала да има премиера на игрални филми, които ще бъдат представени за първи път. В програмата са включени и редица концерти, изложби, инсталации, филмови кръгли маси, както и панорами на напуснали ни вече творци от света на киното и музиката.


В Иския се очакват да акостират актьорите Джина Гершон, Франко Неро, режисьорите Майкъл Радфорд и Тери Гилиъм. И тази година в почетния борд на фестивала присъстват имената на Дарина Павлова, филмовия продуцент Ави Лернер – създател на филмовите компании Nu Image и Millenium Films, Черил Буун Исаак – екс шеф на Академията за филмови изкуства и науки (AMPAS), холивудския продуцент Марк Кантън с филмография от над 400 игрални филма („300“, „Хрониките на Спайдъруин“, „Невъзможно бягство“, „Война на боговете“), датския режисьор Биле Аугуст, италианския продуцент Андреа Лeрволино и канадския режисьор и сценарист Пол Хагис. През тази година организаторите на Ischia Global Fest очакват гости от целия свят, както и значителен брой туристи, които традиционно избират за своята почивка регон Кампания в Южна Италия.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева